Follow us

Κέικ πορτοκαλιού vegan

Κέικ πορτοκαλιού vegan

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. καστανή ζάχαρη
3 ½ κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
250 ml γάλα σόγιας
250 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
120 γρ. ελαιόλαδο απαλό
1 δόση βανιλίνη
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
Για τη γαρνιτούρα
1 μεγάλο ακέρωτο πορτοκάλι λεπτόφλουδο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα: προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 180ο C. Πλένουμε το πορτοκάλι και το στεγνώνουμε. Το κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 2-3 χιλ. και βγάζουμε τους σπόρους. Τοποθετούμε τις φέτες σε σχάρα ντυμένη με λαδόκολλα αλειμμένη ελαφρά με ελαιόλαδο. Τις αλείφουμε και από την επάνω μεριά ελαφρά με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και ακουμπάμε τις φέτες επάνω σε ένα σουρωτήρι γυρισμένο ανάποδα για να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε το κέικ: λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα παραλληλόγραμμο ταψί. Τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την μπέικινγκ πάουντερ, τη βανιλίνη και το αλάτι σε λεκάνη. Βάζουμε σε βαρύ μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά, γύρω στα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα σόγιας και τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να δουλεύουμε άλλα 5-7 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα στη λεκάνη με το αλεύρι, προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά, ίσα να ενωθούν τα υλικά -δεν πειράζει αν υπάρχουν λίγοι σβόλοι. Ψήνουμε για 50-55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C. Το κέικ είναι έτοιμο, όταν βγει καθαρή η λάμα ενός μαχαιριού που θα βυθίσουμε στο κέντρο του. Ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε 7-8 λεπτά μέσα στο ταψί, ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Αλείφουμε με λίγο μέλι τη μια επιφάνεια κάθε φέτας πορτοκαλιού και τοποθετούμε τις φέτες τη μια μετά την άλλη σε μια σειρά στη μέση του κέικ. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.