Follow us

Κέικ πορτοκαλιού vegan

Κέικ πορτοκαλιού vegan

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. καστανή ζάχαρη
3 ½ κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
250 ml γάλα σόγιας
250 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
120 γρ. ελαιόλαδο απαλό
1 δόση βανιλίνη
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
Για τη γαρνιτούρα
1 μεγάλο ακέρωτο πορτοκάλι λεπτόφλουδο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα: προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 180ο C. Πλένουμε το πορτοκάλι και το στεγνώνουμε. Το κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 2-3 χιλ. και βγάζουμε τους σπόρους. Τοποθετούμε τις φέτες σε σχάρα ντυμένη με λαδόκολλα αλειμμένη ελαφρά με ελαιόλαδο. Τις αλείφουμε και από την επάνω μεριά ελαφρά με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και ακουμπάμε τις φέτες επάνω σε ένα σουρωτήρι γυρισμένο ανάποδα για να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε το κέικ: λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα παραλληλόγραμμο ταψί. Τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την μπέικινγκ πάουντερ, τη βανιλίνη και το αλάτι σε λεκάνη. Βάζουμε σε βαρύ μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά, γύρω στα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα σόγιας και τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να δουλεύουμε άλλα 5-7 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα στη λεκάνη με το αλεύρι, προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά, ίσα να ενωθούν τα υλικά -δεν πειράζει αν υπάρχουν λίγοι σβόλοι. Ψήνουμε για 50-55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C. Το κέικ είναι έτοιμο, όταν βγει καθαρή η λάμα ενός μαχαιριού που θα βυθίσουμε στο κέντρο του. Ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε 7-8 λεπτά μέσα στο ταψί, ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Αλείφουμε με λίγο μέλι τη μια επιφάνεια κάθε φέτας πορτοκαλιού και τοποθετούμε τις φέτες τη μια μετά την άλλη σε μια σειρά στη μέση του κέικ. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Περισσότερα από

Γλυκό

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Δροσερό καλοκαίρι σε κουτάλι: Πάβλοβα με κρέμα γιαουρτιού & καλοκαιρινά φρούτα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα γλυκά μας τα θέλουμε δροσερά, φρουτένια και ελαφριά.

Πάντα υπάρχει χρόνος για τηγανίτες

Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.