Follow us

Κέικ πορτοκαλιού vegan

Κέικ πορτοκαλιού vegan

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. καστανή ζάχαρη
3 ½ κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
250 ml γάλα σόγιας
250 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
120 γρ. ελαιόλαδο απαλό
1 δόση βανιλίνη
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
Για τη γαρνιτούρα
1 μεγάλο ακέρωτο πορτοκάλι λεπτόφλουδο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα: προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 180ο C. Πλένουμε το πορτοκάλι και το στεγνώνουμε. Το κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 2-3 χιλ. και βγάζουμε τους σπόρους. Τοποθετούμε τις φέτες σε σχάρα ντυμένη με λαδόκολλα αλειμμένη ελαφρά με ελαιόλαδο. Τις αλείφουμε και από την επάνω μεριά ελαφρά με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και ακουμπάμε τις φέτες επάνω σε ένα σουρωτήρι γυρισμένο ανάποδα για να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε το κέικ: λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα παραλληλόγραμμο ταψί. Τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την μπέικινγκ πάουντερ, τη βανιλίνη και το αλάτι σε λεκάνη. Βάζουμε σε βαρύ μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά, γύρω στα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα σόγιας και τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να δουλεύουμε άλλα 5-7 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα στη λεκάνη με το αλεύρι, προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά, ίσα να ενωθούν τα υλικά -δεν πειράζει αν υπάρχουν λίγοι σβόλοι. Ψήνουμε για 50-55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C. Το κέικ είναι έτοιμο, όταν βγει καθαρή η λάμα ενός μαχαιριού που θα βυθίσουμε στο κέντρο του. Ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε 7-8 λεπτά μέσα στο ταψί, ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Αλείφουμε με λίγο μέλι τη μια επιφάνεια κάθε φέτας πορτοκαλιού και τοποθετούμε τις φέτες τη μια μετά την άλλη σε μια σειρά στη μέση του κέικ. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Φτιάχνουμε βασιλόπιτα!

Δείτε εντός τρεις συνταγές για το αγαπημένο κέικ των Χριστουγέννων.

Περισσότερα από

Γλυκό

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.

Παγκόσμια Ημέρα Μπισκότου: Γλυκές δημιουργίες με μπισκότο για κάθε στιγμή της ημέρας

Από μαλακά μπισκότα με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα, μέχρι πεντανόστιμα μπισκοτάκια με τζίντζερ, σοκολάτα και φιστικοβούτυρο, οι γεύσεις και οι επιλογές είναι αμέτρητες για να καλύψουν κάθε γούστο.

Μελομακάρονα: Οι παραδοσιακές συνταγές για τις γιορτές

Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές μελομακάρονων, που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τα πιο γευστικά και αρωματικά γλυκίσματα για να μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.

3 σούπερ γλυκά με αχλάδι

Δοκίμασε αυτές τις τρεις υπέροχες παρασκευές με αχλάδι.

3 κορμοί για τις σοκολατένιες λιγούρες σου

Δοκιμάσε τις συνταγές που θα βρεις εντός και φτιάξε έναν τέλειο κορμό.

3 συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

3 προτάσεις για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3 συνταγές για pancakes που ξεφεύγουν από την πεπατημένη

Ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη, με ξύσμα λεμονιού και μέλι ή με cottage; Η επιλογή είναι δική σου.

Γλυκά σε Halloween mood

Το Halloween πλησιάζει και είναι η τέλεια ευκαιρία να δημιουργήσουμε γλυκές λιχουδιές που θα τρομάξουν και θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους μας.

4 συνταγές με πρωταγωνιστή το φιστίκι

Στνν μπακλαβά, το κέικ, την τούρτα ή τα μπισκότα, όπου κι αν βάλεις αυτό τον ξηρό καρπό ξέρεις ότι μετά θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!