Υλικά
1 κ. τσουρέκι
Για το σιρόπι
1 φλ. ζάχαρη
⅔ φλ. καλό σκούρο ρούμι
1 δόση βανιλίνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καθαρής βανίλιας
Για τη σαντιγί
600 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
⅓ μαστίχα σε σκόνη
Για τη γαρνιτούρα: φράουλες, μπλούμπερις, φραγκοστάφυλα, κ.λπ. πλυμένα και καθαρισμένα
Εκτέλεση
Αφαιρούμε από το τσουρέκι την σκούρα κρούστα και του δίνουμε ένα ενιαίο πάχος, ισιώνοντας τις γωνίες. Το βάζουμε σε ταψάκι.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: ανακατεύουμε τη ζάχαρη και 1 ½ φλ. νερό σε κατσαρολάκι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε το ρούμι και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί: χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να αρχίσει να πήζει και να κάνει απαλές κορυφές. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαστίχα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε, μέχρι να σχηματισθούν σκληρές κορυφές (μην το παρακάνουμε στο χτύπημα διότι αντί για σαντιγί θα φτιάξουμε βούτυρο!). Αφήνουμε στο ψυγείο.
Περιχύνουμε σιγά -σιγά με το σιρόπι το τσουρέκι και το αφήνουμε να το απορροφήσει τελείως, γύρω στις 5 ώρες. Απλώνουμε επάνω τη σαντιγί και στολίζουμε με τα φρούτα πριν σερβίρουμε.
Α.Τ.