Follow us

Baba au rhum με τσουρέκι

Baba au rhum με τσουρέκι

Υλικά

1 κ. τσουρέκι
Για το σιρόπι
1 φλ. ζάχαρη
⅔ φλ. καλό σκούρο ρούμι
1 δόση βανιλίνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καθαρής βανίλιας
Για τη σαντιγί
600 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
⅓ μαστίχα σε σκόνη
Για τη γαρνιτούρα: φράουλες, μπλούμπερις, φραγκοστάφυλα, κ.λπ. πλυμένα και καθαρισμένα

Εκτέλεση

Αφαιρούμε από το τσουρέκι την σκούρα κρούστα και του δίνουμε ένα ενιαίο πάχος, ισιώνοντας τις γωνίες. Το βάζουμε σε ταψάκι.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: ανακατεύουμε τη ζάχαρη και 1 ½ φλ. νερό σε κατσαρολάκι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε το ρούμι και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί: χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να αρχίσει να πήζει και να κάνει απαλές κορυφές. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαστίχα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε, μέχρι να σχηματισθούν σκληρές κορυφές (μην το παρακάνουμε στο χτύπημα διότι αντί για σαντιγί θα φτιάξουμε βούτυρο!). Αφήνουμε στο ψυγείο.
Περιχύνουμε σιγά -σιγά με το σιρόπι το τσουρέκι και το αφήνουμε να το απορροφήσει τελείως, γύρω στις 5 ώρες. Απλώνουμε επάνω τη σαντιγί και στολίζουμε με τα φρούτα πριν σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.