Follow us

Τιραμισού (του Χρήστου Βέργαδου)

Τιραμισού (του Χρήστου Βέργαδου)

Υλικά

Για την κρέμα
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
250 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
5 κρόκοι αβγών
1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
2 κάψουλες βανίλιας

1 κουτί σαβαγιάρ
κακάο
Για το σιρόπι
400 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ

Εκτέλεση

Για την κρέμα
Βάζετε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη σε μπεν μαρί ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα χειρός, μέχρι ν’ ασπρίσουν
και να ζεσταθούν καλά. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τις βανίλιες και ανακατεύετε. Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα
γάλακτος μαζί με τον στιγμιαίο καφέ μέχρι να σφίξει. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε το μασκαρπόνε μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε στη χτυπημένη κρέμα το μείγμα των κρόκων και το μείγμα του τυριού, και
ανακατεύετε απαλά με το σύρμα χειρός ώσπου να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Για το σιρόπι
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το νερό και τη ζάχαρη να πάρουν μία βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον
στιγμιαίο καφέ και ανακατεύετε για να διαλυθεί. Μόλις κρυώσει λίγο το σιρόπι, βυθίζετε για μερικά δευτερόλεπτα τα σαβαγιάρ
και στη συνέχεια τα στρώνετε στο σκεύος ή σε ένα ποτήρι που θα σερβίρετε. Απλώνετε από πάνω την κρέμα και λίγο πριν
από το σερβίρισμα πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με κακάο.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Χρήστου Βέργαδου "Σχολείο Ζαχαροπλαστικής", εκδόσεις Διόπτρα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.