Follow us

Μους σοκολάτας με κεράσια (του Jamie Oliver)

Μους σοκολάτας με κεράσια (του Jamie Oliver)

Υλικά (για 6 μερίδες)

200 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο)
1 κονσέρβα κεράσια σε σιρόπι (400 γρ.)
200 ml παχιά κρέμα γάλακτος
4 μεγάλα αυγά
2 κ.σ. ψιλή καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση (συνολικός χρόνος 30 λεπτά)

Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (βάλτε τη σε ένα πυρίμαχο σκεύος πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει, προσέξτε να μην ακουμπάει το σκεύος σε νερό) και αφήστε στην άκρη να κρυώσει για 10 λεπτά. Στο μεταξύ σιγοβράστε τα κεράσια με το σιρόπι τους σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξουν και αποσύρετε.
Χτυπήστε την κρέμα σε αφράτη σαντιγί. Χωρίστε τα αυγά, προσθέστε τους κρόκους στην κρέμα μαζί με τη ζάχαρη και χτυπήστε για να ενωθούν. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι στα ασπράδια και με έναν καθαρό αυγοδάρτη χτυπήστε μέχρι να σφήξουν καλά. Ρίξτε την κρύα σοκολάτα στην κρέμα και κατόπιν ομογενοποιήστε με πολύ απαλές κινήσεις με ασπράδια.
Μοιράστε τη μους σε έξι ποτήρια ή μπολ, βάζοντας ενδιάμεσα τα κεράσια με το σιρόπι τους και ολοκληρώστε με μερικά ωραία κεράσια στην κορυφή.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Jamie Oliver “5 υλικά”, εκδόσεις Ψυχογιός.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.