Υλικά (για 6 μερίδες)
200 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο)
1 κονσέρβα κεράσια σε σιρόπι (400 γρ.)
200 ml παχιά κρέμα γάλακτος
4 μεγάλα αυγά
2 κ.σ. ψιλή καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση (συνολικός χρόνος 30 λεπτά)
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (βάλτε τη σε ένα πυρίμαχο σκεύος πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει, προσέξτε να μην ακουμπάει το σκεύος σε νερό) και αφήστε στην άκρη να κρυώσει για 10 λεπτά. Στο μεταξύ σιγοβράστε τα κεράσια με το σιρόπι τους σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξουν και αποσύρετε.
Χτυπήστε την κρέμα σε αφράτη σαντιγί. Χωρίστε τα αυγά, προσθέστε τους κρόκους στην κρέμα μαζί με τη ζάχαρη και χτυπήστε για να ενωθούν. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι στα ασπράδια και με έναν καθαρό αυγοδάρτη χτυπήστε μέχρι να σφήξουν καλά. Ρίξτε την κρύα σοκολάτα στην κρέμα και κατόπιν ομογενοποιήστε με πολύ απαλές κινήσεις με ασπράδια.
Μοιράστε τη μους σε έξι ποτήρια ή μπολ, βάζοντας ενδιάμεσα τα κεράσια με το σιρόπι τους και ολοκληρώστε με μερικά ωραία κεράσια στην κορυφή.
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Jamie Oliver “5 υλικά”, εκδόσεις Ψυχογιός.