Follow us

Γιαούρτι ζελέ με φρούτα

Γιαούρτι ζελέ με φρούτα

Υλικά

2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
4 φύλλα ζελατίνης
4 φλ. κρέμα γάλακτος
⅔ φλ. ζάχαρη
200 γρ. διάφορα φρούτα (εκτός από φρέσκο ανανά) κομμένα σε μπαστουνάκια

Εκτέλεση

Ντύνουμε ένα λεπτό σουρωτήρι με τουλουπάνι και βάζουμε μέσα το γιαούρτι. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να στραγγίσει. Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε μπολ με κρύο νερό να μουλιάσουν. Ανακατεύουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά -δεν αφήνουμε να πάρει βράση. Βγάζουμε τη ζελατίνη από το νερό στραγγιστά και τη σφίγγουμε με τα χέρια μας καλά να αποβάλει όσο γίνεται περισσότερο υγρό. Τη ρίχνουμε στο μείγμα κρέμα-ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο, λείο μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το ζελέ να γίνει χλιαρό και ρίχνουμε τα φρούτα. Μεταφέρουμε σε φόρμα που έχουμε ξεπλύνει με κρύο νερό (δεν τη σκουπίζουμε) και αφήνουμε να κρυώσει. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 5 ώρες πριν σερβίρουμε.

A.T.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.