Υλικά
2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
4 φύλλα ζελατίνης
4 φλ. κρέμα γάλακτος
⅔ φλ. ζάχαρη
200 γρ. διάφορα φρούτα (εκτός από φρέσκο ανανά) κομμένα σε μπαστουνάκια
Εκτέλεση
Ντύνουμε ένα λεπτό σουρωτήρι με τουλουπάνι και βάζουμε μέσα το γιαούρτι. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να στραγγίσει. Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε μπολ με κρύο νερό να μουλιάσουν. Ανακατεύουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά -δεν αφήνουμε να πάρει βράση. Βγάζουμε τη ζελατίνη από το νερό στραγγιστά και τη σφίγγουμε με τα χέρια μας καλά να αποβάλει όσο γίνεται περισσότερο υγρό. Τη ρίχνουμε στο μείγμα κρέμα-ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο, λείο μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το ζελέ να γίνει χλιαρό και ρίχνουμε τα φρούτα. Μεταφέρουμε σε φόρμα που έχουμε ξεπλύνει με κρύο νερό (δεν τη σκουπίζουμε) και αφήνουμε να κρυώσει. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 5 ώρες πριν σερβίρουμε.
A.T.