Υλικά
3 φρέσκα ώριμα μάνγκο (γύρω στα 500 γρ. καθαρή σάρκα) σε κυβάκια
8 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
160 ml γάλα καρύδας
60 ml κρέμα γάλακτος
½ φλ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε τη ζελατίνη να μουσκέψει σε λίγο κρύο νερό. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μισό γάλα καρύδας και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε να διαλυθούν, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε το μάνγκο στο μπλέντερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα καρύδας. Δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Ενώνουμε το μείγμα μάνγκο-γάλα καρύδας με το μείγμα της ζελατίνης και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι, πιέζοντας καλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Μοιράζουμε την πουτίγκα σε ατομικά φορμάκια ή χρησιμοποιούμε μια φόρμα με ωραία σχέδια αφού βρέξουμε και τινάξουμε το εσωτερικό της. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 8 ώρες πριν σερβίρουμε (5 ώρες τα ατομικά φορμάκια).
A.T.