Υλικά
10 ώριμες μπανάνες
Για το κουρκούτι
½ φλ. ρυζάλευρο
½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. κοφτό μπέικινγκ πάουντερ
2 κ.σ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
1 γερή πρέζα αλάτι
Χυμός 1 λεμονιού
⅓ φλ. ζάχαρη άχνη
⅓ φλ. κορνφλάουρ
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε βαρύ μπολ χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά για το κουρκούτι μέχρι να έχουμε έναν πολύ λείο, παχύρευστο χυλό. Τον αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε σε μπολ το ρυζάλευρο και την άχνη ζάχαρη. Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις ραντίζουμε με λεμόνι και τις πασπαλίζουμε με το μείγμα ριζάλευρο-άχνη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε βαθύ τηγάνι (όχι να καπνίσει). Βουτάμε μια-μια τις μπανάνες στο χυλό, τις βγάζουμε στραγγιστά με πιρούνι και τις τηγανίζουμε μέχρι να κάνουν μια χρυσοκάστανη κρούστα. Τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις γαρνίρουμε με το σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας.
A.T.