Εχουμε όλο το Σεπτέμβρη μπροστά μας, για να μην πω και τον Οκτώβρη, που μπορούμε να φτιάχνουμε γλυκά με σταφύλια. Σχεδόν όλα τα κλασικά είδη γλυκού -τάρτες, κέικ, κρέμες, τσιζκέικ (ε, ναι, και αυτό στα κλασικά το κατατάσσουμε πια), μπορούν να κερδίσουν από τη φρεσκάδα και την τραγανή υφή του σταφυλιού. Στην περίπτωση που λειτουργεί σαν γαρνιτούρα κυρίως, το προτείνουμε ελαφρά μαριναρισμένο σε μέλι ή μπράντι ή και στα δύο για να μαραθεί λίγο, αλλά να κρατήσει τα φυσικά του χαρακτηριστικά όσο περισσότερο γίνεται. Οι συνταγές για όλα τα παραδοσιακά που φτιάχνονται με μούστο βερίσκονται στο αρχείο μας: η μουσταλευριά είναι εδώ, τα μουστοκούλουρα εδώ και εδώ και το πετιμέζι (μαζί με πολλές πληροφορίες γι' αυτό το πανάρχαιο γλυκαντικό) εδώ.