Υλικά
3 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. ανθότυρο ανάλατο
2 φλ. γάλα
1 φλ. νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 γερή πρέζα αλάτι
3 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
Ελαιόλαδο απαλό για το τηγάνισμα
Για τη γαρνιτούρα: μέλι, κανέλα, σουσάμι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, την μπέικινγκ και το αλάτι. Βάζουμε σε μπολ το γάλα, το νερό, το τυρί λιωμένο με πιρούνι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι (να μην καπνίσει). Το ελαιόλαδο πρέπει να φθάνει το 1 δάχτυλο ύψος. Παίρνουμε κουταλιές από τον χυλό και τις ρίχνουμε στο τηγάνι, αφήνοντας απόσταση από τη μια τηγανίτα στην άλλη. Δεν ρίχνουμε πολλές μαζί για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού, και δεν θα γίνουν τραγανές από έξω. Μόλις ροδίσουν από τη μια μεριά τις γυρίζουμε και από την άλλη και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με συνοδεία γιαούρτι ή με μέλι ή και με τα δύο σημ. Μπορούμε να φτιάξουμε λιγότερες τηγανίτες μειώνοντας στο μισό τις ποσότητες των υλικών.