Follow us

Τηγανίτες με ανθότυρο

Τηγανίτες με ανθότυρο

Υλικά

3 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. ανθότυρο ανάλατο
2 φλ. γάλα
1 φλ. νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 γερή πρέζα αλάτι
3 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
Ελαιόλαδο απαλό για το τηγάνισμα
Για τη γαρνιτούρα: μέλι, κανέλα, σουσάμι

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, την μπέικινγκ και το αλάτι. Βάζουμε σε μπολ το γάλα, το νερό, το τυρί λιωμένο με πιρούνι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι (να μην καπνίσει). Το ελαιόλαδο πρέπει να φθάνει το 1 δάχτυλο ύψος. Παίρνουμε κουταλιές από τον χυλό και τις ρίχνουμε στο τηγάνι, αφήνοντας απόσταση από τη μια τηγανίτα στην άλλη. Δεν ρίχνουμε πολλές μαζί για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού, και δεν θα γίνουν τραγανές από έξω. Μόλις ροδίσουν από τη μια μεριά τις γυρίζουμε και από την άλλη και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με συνοδεία γιαούρτι ή με μέλι ή και με τα δύο σημ. Μπορούμε να φτιάξουμε λιγότερες τηγανίτες μειώνοντας στο μισό τις ποσότητες των υλικών.

Επίσης...

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…