Το καρπούζι σφραγίζει με τα χρώματα και τα αρώματά του την εποχή. Είναι μεγάλο, έντονο, ζουμερό, γλυκό και γενικά τα έχει όλα στον υπερθετικό βαθμό, όπως ακριβώς και το ελληνικό καλοκαίρι.
Το καρπούζι το προτιμούν οι περισσότεροι κυρίως και πρωτίστως ωμό. Λίγες οι συνταγές που το περιλαμβάνουν ως συστατικό γλυκού, ακόμα λιγότερες οι αλμυρές συνταγές. Στη χώρα μας, συμπορεύεται με τη φέτα και τα τελευταία χρόνια το έχουμε συναντήσει σε δημιουργίες των σύγχρονων σεφ μαζί με ντομάτα, ίσως και περασμένο από τη σχάρα, σε ενδιαφέρουσες σαλάτες.
Παρά τη σπανιότητα των σχετικών συνταγών με καρπούζι, αποτίοντας φόρο τιμής στο signature φρούτο του καλοκαιριού, προτείνουμε εδώ ιδέες για την αξιοποίηση του σε γλυκά εδέσματα. Ακόμα περισσότερες ιδέες, θα βρείτε εδώ, και εδώ.
Μάφινς με καρπούζι και κρέμα κακάο
Smoothie με καρπούζι και ανανά
Σορμπέ καρπούζι σε κύβους
"Πίτσα" με καρπούζι, φρούτα και γιαούρτι
Κέικ με καρπούζι και σοκολάτα σε στρώσεις