Follow us

Πουτίγκα μάνγκο με γάλα καρύδας

Πουτίγκα μάνγκο με γάλα καρύδας

Υλικά

3 φρέσκα ώριμα μάνγκο (γύρω στα 500 γρ. καθαρή σάρκα) σε κυβάκια
1 μάνγκο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους για γαρνιτούρα
8 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
160 ml γάλα καρύδας
60 ml κρέμα γάλακτος
½ φλ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε τη ζελατίνη να μουσκέψει σε λίγο κρύο νερό. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μισό γάλα καρύδας και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε να διαλυθούν, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε το μάνγκο στο μπλέντερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα καρύδας. Δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Ενώνουμε το μείγμα μάνγκο-γάλα καρύδας με το μείγμα της ζελατίνης και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι, πιέζοντας καλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Μοιράζουμε την πουτίγκα σε ποτήρια και στολίζουμε με τους κύβους του μάνγκο. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 5 ώρες πριν σερβίρουμε.

Α. Τ

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.