Follow us

Τάρτα με αχλάδια

Τάρτα με αχλάδια

Υλικά

Για τη ζύμη της τάρτας
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. βούτυρο
1 αβγό
1 πρέζα αλάτι
30 γρ. ζάχαρη άχνη
¼ φλ. παγωμένο νερό
Για τη γέμιση
300 γρ. αχλάδια σε λεπτά φετάκια
140 γρ. άχαρη άχνη
120 γρ. φρέσκο βούτυρο
3 κ.σ. μέλι
3-4 ασπράδια αβγών
60 γρ. αμύγδαλα ψιλοτριμμένα
70 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: αφήνουμε όλα τα υλικά καθώς και το σκεύος που θα ετοιμάσουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια σε λεκανίτσα και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το αβγό και το αλάτι. Τρίβουμε με τα δάχτυλα το μείγμα μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Ραντίζουμε με λίγο παγωμένο νερό και δουλεύουμε μέχρι να ενωθούν κάπως τα υλικά. Δίνουμε στη ζύμη το σχήμα μπάλας. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: πλένουμε και καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα ραντίζουμε με λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μέγεθος ανάλογο με το σκεύος της τάρτας ανάμεσα σε δύο λαδόκολες, υπολογίζοντας να εξέχει λίγο από το τελείωμα. Βουτυρώνουμε τη φόρμα και απλώνουμε τη ζύμη μας, πιέζοντας να εφαρμόσει στα τοιχώματα. Κόβουμε ομοιόμορφα το τελείωμα και τρυπάμε όλη την επιφάνεια με πιρούνι. Την καλύπτουμε με λαδόκολλα και τη γεμίζουμε με όσπρια ή τους ειδικούς βόλους για ψήσιμο. Ψήνουμε για 10 λεπτά. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και όταν αρχίσει να σιγοβράζει προσθέτουμε τα αχλάδια. Τα αφήνουμε να καραμελώσουν 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε σε μπολ την άχνη ζάχαρη, τη σκόνη αμυγδάλου, το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι και τα ασπράδια αβγών και δουλεύουμε με το μίξερ να ενωθούν. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και δουλεύουμε λίγο ακόμα να ενσωματωθεί στο μείγμα. Ξεφουρνίζουμε την τάρτα, αφήνουμε να κρυώσει και τη γεμίζουμε με το μείγμα των ασπραδιών. Τακτοποιούμε πάνω τα αχλάδια περιχύνοντας με τη σάλτσα τους. Βάζουμε την τάρτα στο φούρνο στους 180° και ψήνουμε για άλλα 10 -15 λεπτά.

A.T.

Επίσης...

3 κορμοί για τις σοκολατένιες λιγούρες σου

Δοκιμάσε τις συνταγές που θα βρεις εντός και φτιάξε έναν τέλειο κορμό.

3 συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

Περισσότερα από

Γλυκό

3 προτάσεις για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3 συνταγές για pancakes που ξεφεύγουν από την πεπατημένη

Ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη, με ξύσμα λεμονιού και μέλι ή με cottage; Η επιλογή είναι δική σου.

Γλυκά σε Halloween mood

Το Halloween πλησιάζει και είναι η τέλεια ευκαιρία να δημιουργήσουμε γλυκές λιχουδιές που θα τρομάξουν και θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους μας.

4 συνταγές με πρωταγωνιστή το φιστίκι

Στνν μπακλαβά, το κέικ, την τούρτα ή τα μπισκότα, όπου κι αν βάλεις αυτό τον ξηρό καρπό ξέρεις ότι μετά θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Δοκίμασε αυτά τα τρία κέικ με πορτοκάλι

Δες εντός τρεις τέλειες συνταγές που θα καλύψουν τη λιγούρα σου για γλυκό.

3 εύκολα σοκολατένια γλυκά στο ποτήρι

Δοκίμασε αυτές τις γρήγορες συνταγές για τιραμισού, μπλακ φόρεστ και τούρτα.

3 συνταγές με πρωταγωνιστή το αμύγδαλο

Σε πίτα, σε τάρτα άλλα και σε... τρίγωνα θα βρεις τον εύγευστο ξηρό καρπό στις συνταγές εντός.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.