Follow us

Τάρτα με αχλάδια

Τάρτα με αχλάδια

Υλικά

Για τη ζύμη της τάρτας
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. βούτυρο
1 αβγό
1 πρέζα αλάτι
30 γρ. ζάχαρη άχνη
¼ φλ. παγωμένο νερό
Για τη γέμιση
300 γρ. αχλάδια σε λεπτά φετάκια
140 γρ. άχαρη άχνη
120 γρ. φρέσκο βούτυρο
3 κ.σ. μέλι
3-4 ασπράδια αβγών
60 γρ. αμύγδαλα ψιλοτριμμένα
70 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: αφήνουμε όλα τα υλικά καθώς και το σκεύος που θα ετοιμάσουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια σε λεκανίτσα και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το αβγό και το αλάτι. Τρίβουμε με τα δάχτυλα το μείγμα μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Ραντίζουμε με λίγο παγωμένο νερό και δουλεύουμε μέχρι να ενωθούν κάπως τα υλικά. Δίνουμε στη ζύμη το σχήμα μπάλας. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: πλένουμε και καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα ραντίζουμε με λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μέγεθος ανάλογο με το σκεύος της τάρτας ανάμεσα σε δύο λαδόκολες, υπολογίζοντας να εξέχει λίγο από το τελείωμα. Βουτυρώνουμε τη φόρμα και απλώνουμε τη ζύμη μας, πιέζοντας να εφαρμόσει στα τοιχώματα. Κόβουμε ομοιόμορφα το τελείωμα και τρυπάμε όλη την επιφάνεια με πιρούνι. Την καλύπτουμε με λαδόκολλα και τη γεμίζουμε με όσπρια ή τους ειδικούς βόλους για ψήσιμο. Ψήνουμε για 10 λεπτά. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και όταν αρχίσει να σιγοβράζει προσθέτουμε τα αχλάδια. Τα αφήνουμε να καραμελώσουν 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε σε μπολ την άχνη ζάχαρη, τη σκόνη αμυγδάλου, το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι και τα ασπράδια αβγών και δουλεύουμε με το μίξερ να ενωθούν. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και δουλεύουμε λίγο ακόμα να ενσωματωθεί στο μείγμα. Ξεφουρνίζουμε την τάρτα, αφήνουμε να κρυώσει και τη γεμίζουμε με το μείγμα των ασπραδιών. Τακτοποιούμε πάνω τα αχλάδια περιχύνοντας με τη σάλτσα τους. Βάζουμε την τάρτα στο φούρνο στους 180° και ψήνουμε για άλλα 10 -15 λεπτά.

A.T.

Επίσης...

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Περισσότερα από

Γλυκό

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Δροσερό καλοκαίρι σε κουτάλι: Πάβλοβα με κρέμα γιαουρτιού & καλοκαιρινά φρούτα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα γλυκά μας τα θέλουμε δροσερά, φρουτένια και ελαφριά.

Πάντα υπάρχει χρόνος για τηγανίτες

Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.