Follow us

Μπράουνις

Μπράουνις

Υλικά

250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο
120 γρ. αλεύρι
4 αβγά
80 γρ. ζάχαρη
Για την γκανάς
340 γρ. κουβερτούρα
1 ¼ φλ. κρέμα γάλακτος
Για τη γαρνιτούρα
Γλυκό του κουταλιού καρότο

Εκτέλεση

Βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομματάκια μαζί με το βούτυρο σε κατσαρολάκι και τοποθετούμε επάνω σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν-μαρί). Το μπολ δεν πρέπει ν’ ακουμπάει στο νερό. Όταν λιώσει η κουβερτούρα, αποσύρουμε από την εστία και χτυπώντας με τον αβγοδάρτη ή το μίξερ χειρός, ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, τα αβγά ένα-ένα και το αλεύρι. Όταν ενσωματωθούν όλα τα υλικά, αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί γύρω στη μισή ώρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Μεταφέρουμε στο ταψί τον χυλό και ψήνουμε για 20 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει επάνω σε σχάρα.
Ετοιμάζουμε την γκανάς: τοποθετούμε την κουβερτούρα σε μπολ κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και, λίγο πριν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα, έτσι ώστε να την καλύψει εντελώς. Αφήνουμε να κάτσει για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Περιχύνουμε το γλυκό και κόβουμε σε κομμάτια. Γαρνίρουμε κάθε κομμάτι με λίγο γλυκό του κουταλιού καρότο.

Α. Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.