Υλικά
250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο
120 γρ. αλεύρι
4 αβγά
80 γρ. ζάχαρη
Για την γκανάς
340 γρ. κουβερτούρα
1 ¼ φλ. κρέμα γάλακτος
Για τη γαρνιτούρα
Γλυκό του κουταλιού καρότο
Εκτέλεση
Βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομματάκια μαζί με το βούτυρο σε κατσαρολάκι και τοποθετούμε επάνω σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν-μαρί). Το μπολ δεν πρέπει ν’ ακουμπάει στο νερό. Όταν λιώσει η κουβερτούρα, αποσύρουμε από την εστία και χτυπώντας με τον αβγοδάρτη ή το μίξερ χειρός, ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, τα αβγά ένα-ένα και το αλεύρι. Όταν ενσωματωθούν όλα τα υλικά, αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί γύρω στη μισή ώρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Μεταφέρουμε στο ταψί τον χυλό και ψήνουμε για 20 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει επάνω σε σχάρα.
Ετοιμάζουμε την γκανάς: τοποθετούμε την κουβερτούρα σε μπολ κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και, λίγο πριν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα, έτσι ώστε να την καλύψει εντελώς. Αφήνουμε να κάτσει για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Περιχύνουμε το γλυκό και κόβουμε σε κομμάτια. Γαρνίρουμε κάθε κομμάτι με λίγο γλυκό του κουταλιού καρότο.
Α. Τ.