Follow us

Κέικ μαρμπρέ με ελαιόλαδο

Κέικ μαρμπρέ με ελαιόλαδο

Υλικά

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1 γερή πρέζα αλάτι
6 αβγά
1 φλ. ελαιόλαδο
1 ½ φλ. ζάχαρη
3 δόσεις βανιλίνη
½ φλ. γάλα
⅓ φλ. κακάο άγλυκο
2 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι σε μεγάλο μπολ. Κοσκινίζουμε ξεχωριστά το κακάο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα και αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε ξεχωριστά τους κρόκους με το ελαιόλαδο, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα πυκνό, ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το γάλα λίγο-λίγο δουλεύοντας πάντα με το μίξερ. Προσθέτουμε σε τρεις-τέσσερις δόσεις το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα με τη σπάτουλα ανακατεύοντας ελαφρά από κάτω προς τα πάνω. Μεταφέρουμε τα ⅔ του χυλού στο άδειο μπολ όπου είχαμε φτιάξει τη μαρέγκα και προσθέτουμε το κακάο και τις 2 κ.σ. ζάχαρη. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε εναλλάξ κουταλιές από τον απλό χυλό και τον χυλό με το κακάο στη φόρμα. Βυθίζουμε το χερούλι μιας κουτάλας ή τη λαβή ενός μαχαιριού, στο χυλό και σύρουμε κατά μήκος 3-4 φορές προς την ίδια κατεύθυνση (για να δημιουργηθεί το σχέδιο). Ψήνουμε για 45 λεπτα περίπου, ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε σχάρα πριν σερβίρουμε.

Α. Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.