Follow us

3 συνταγές για pancakes που ξεφεύγουν από την πεπατημένη

Ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη, με ξύσμα λεμονιού και μέλι ή με cottage; Η επιλογή είναι δική σου.

PANCAKES ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ

Ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη, με ξύσμα λεμονιού και μέλι ή με cottage; Η επιλογή είναι δική σου ανάμεσα στις τρεις συνταγές για pancakes που ξεφεύγουν από τα κλασικά.

Pancakes Ολικής Άλεσης Χωρίς Ζάχαρη

Υλικά

Για περίπου 8 pancakes

  • 1 1/4 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1/3 κούπα νιφάδες βρώμης
  • 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 2 κουτ. σούπας στέβια σε σκόνη
  • 2 αυγά
  • 1 1/4 γάλα (1.5% λιπ.)
  • 1 κουτ. γλ. χυμός λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μούλτι τις νιφάδες βρώμης να γίνουν σκόνη.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τη στέβια και τη βανίλια.
  3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το χυμό λεμόνι απλά να ομογενοποιηθούν.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στα στερεά και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη να προκύψει ένας χυλός.
  5. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά (μπορούμε να ρίξουμε ένα κουταλάκι λάδι). Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε με μια μεγάλη κουτάλα από το μείγμα.
  6. Αναλόγως πόση ποσότητα θα ρίξουμε, αντίστοιχα θα προκύψει μικρό ή μεγάλο pancake. Όσο ψήνεται βλέπουμε ότι σχηματίζονται φουσκάλες στην πάνω πλευρά.
  7. Μόλις σχηματιστούν σχεδόν σε όλη την επιφάνεια με μια σπάτουλα ανασηκώνουμε προσεχτικά και γυρνάμε για να ψηθεί και από την άλλη. Θέλει 1-2′.
  8. Ανασηκώνουμε και αν δούμε ότι έχει ροδίσει (προς καφέ χρώμα!) βγάζουμε σε πιάτο.
  9. Συνεχίζουμε ομοίως μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Μπορούμε κάθε φορά να ρίχνουμε ελάχιστο λάδι.

Τέλεια Pancakes με Cottage Cheese

Υλικά

  • 6 μεγάλα αβγά
  • 1 φλ. cottage cheese
  • 1 πλήρες γιαούρτι
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. αλάτι kosher
  • βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείς όλα τα υλικά στο μπλέντερ, εκτός από το βούτυρο, και ανακατεύεις σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 20''.
  2. Καθαρίζεις τα τοιχώματα και ανακατεύεις για ακόμη 10''.
  3. Αδειάζεις το μείγμα σε ένα μπολ και είτε το χρησιμοποιείς αμέσως είτε το αφήνεις, καλυμμένο, στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Αν επιλέξεις το δεύτερο, ανακάτεψε καλά πριν τη χρήση.
  4. Τοποθετείς ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτεις λίγο βούτυρο και όταν αυτό λιώσει, ρίχνεις τα κομμάτια της ζύμης στο μέγεθος που επιθυμείς, σχηματίζοντας τα pancakes. Χρειάζονται 20-30'' ανά πλευρά για να μαγειρευτούν.
  5. Συνεχίζεις να κάνεις το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη, προσθέτοντας λίγο ακόμη βούτυρο αν αυτό κριθεί απαραίτητο.
  6. Ιδανικά, τρως αμέσως

Pancakes με Ξύσμα Λεμονιού και Μέλι

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι ανθότυρο
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • ελαιόλαδο

Για το σιρόπι

  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 1/2 χυμό λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι φρέσκο

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα καλά για 5 λεπτά περίπου και προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον ανθότυρο, το ξύσμα λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Έχουμε ζεστάνει καλά το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα , την οποία τηγανίζουμε ώσπου να ροδίσει και από τις δυο μεριές.
  4. Το ίδιο κάνουμε και για το υπόλοιπο μείγμα.
  5. Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι , ζεσταίνοντας μέλι, χυμό λεμονιού και θυμάρι.
  6. Όταν είναι έτοιμες οι τηγανίτες τις περιχύνουμε με σιρόπι.

* 3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Επίσης...

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Περισσότερα από

Γλυκό

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.