
Τιμήστε το βύσσινο, ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα του καλοκαιριού, φτιάχνοντας τις τρεις συνταγές για επιδόρπια με γλυκό ή μερμαλάδα βύσσινο που θα βρείτε παρακάτω.
Παγωμένο Γλυκό με Αφράτη Κρέμα και Γλυκό του Κουταλιού Βύσσινο
Υλικά
Για 6 άτομα
- 20 μαρεγκάκια έτοιμα και 2-3 ακόμα για το σερβίρισμα
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 φλιτζ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
- ½ φλιτζ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο, καβουρδισμένο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό του λεμονιού και το ξύσμα μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μίγμα.
- Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε το γλυκό.
- Στραγγίζουμε το βύσσινο από το σιρόπι του (το κρατάμε στην άκρη για βυσσινάδα).
- Μέσα σε ένα όμορφο διάφανο σκεύος τοποθετούμε τα μισά μαρεγκάκια, ελαφρώς σπασμένα.
- Πασπαλίζουμε με λίγο φιστίκι Αιγίνης, στρώνουμε κουταλιές κρέμας και ρίχνουμε εδώ κι εκεί βύσσινα.
- Κάνουμε μια δεύτερη στρώση με μαρεγκάκια, πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης, την υπόλοιπη κρέμα και βύσσινα.
- Τέλος, διακοσμούμε με μερικά μαρεγκάκια ακόμα και λίγο φιστίκι. Σερβίρουμε αμέσως.
Γιαουρτογλυκό με Βύσσινο
Υλικά
- 2 πακέτα πτί-μπερ μπισκότα
- 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
- 1 σαντιγί φυτική
- 250 γραμ. ζάχαρη άχνη
- 1 1/2 κούπα γάλα φρέσκο
- μαρμελάδα βύσσινο (1 1/2 κουτί)
- σιρόπι βύσσινο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
- Κατόπιν προσθέτουμε το γιαούρτι σιγά-σιγά.
- Στρώνουμε σε ένα πιρέξ τα μπισκότα, τα οποία πρώτα έχουμε βουτήξει πολύ-πολύ γρήγορα σε γάλα με σιρόπι βύσσινο.
- Ρίχνουμε τη μισή κρέμα από πάνω.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μπισκότα-κρέμα. Αλείφουμε την επιφάνεια με τη μαρμελάδα και μετά από 4 ώρες στο ψυγείο είναι έτοιμο.
Trifle με Γλυκό Βύσσινο
- 6 κ.σ. βύσσινο γλυκό (ή οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα)
- 6 φέτες κέικ βανίλια
- 1 βανίλια
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- ½ φλιτζ. ζάχαρη άχνη
- 1 φλιτζ. σαντιγί
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το τυρί κρέμα, τη σαντιγί, την άχνη και τη βανίλια.
- Κόβουμε το κέικ σε λεπτά φετάκια.
- Παίρνουμε 6 χαμηλά ποτήρια (του ουίσκι) και εναλλάσσουμε στρώσεις από κέικ, γλυκό βύσσινο και κρέμα.
- Αφήνουμε τα ποτηράκια για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξουν