Follow us

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ

Δες παρακάτω τρεις ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Πλούσιο Παγωτό Βανίλια

Υλικά

  • 400 γρ. κρέμα σαντιγί
  • 7 φλιτζάνια γάλα πλήρες
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 2 κουταλάκια κορνφλάουρ
  • 5 βανίλιες

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη. Όταν βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ με διαλυμένο το κορνφλάουρ.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μετά ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Βάζουμε το μίγμα να ξαναβράσει και το ανακατεύουμε συνέχεια ώσπου να πήξει ελαφρώς.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη βανίλια και το ανακατεύουμε ώσπου να κρυώσει.
  5. Το ρίχνουμε στο δοχείο και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες.
  6. Μετά το βγάζουμε το λιώνουμε ρίχνουμε τη σαντιγί και το ανακατεύουμε καλά.
  7. Αφού το ανακατέψουμε το βάζουμε στην κατάψυξη ώσπου να παγώσει.

Παγωτό Γιαούρτι-Σοκολάτα με Φράουλες

Υλικά

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά
  • 1 σφηνάκι οποιοδήποτε λικέρ
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Τη θέλουμε χλιαρή.
  2. Με το μίξερ χειρός χτυπάμε την κρέμα, κρύα, από το ψυγείο, σε σφιχτή σαντιγί.
  3. Προσθέτουμε το λικέρ και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  5. Με μια σπάτουλα πλέον και με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε στο μίγμα πρώτα το γιαούρτι και μετά τη λιωμένη σοκολάτα.
  6. Προσθέτουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε.
  7. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μεταλλικό μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 6-7 ώρες.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Υλικά

  • 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή σακούλας
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά
  • 180 γρ. μέλι
  • 125 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C.
  2. Απλώνουμε τα καρύδια σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 10'. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει την υφή γιαουρτιού.
  4. Προσθέτουμε το μέλι και το γιαούρτι και υπομονετικά χτυπάμε για άλλα 10', μέχρι να γίνει το μίγμα αέρινο και αφράτο.
  5. Προσθέτουμε τα καρύδια και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα με σπάτουλα, με απαλές κινήσεις.
  6. Μεταφέρουμε το παγωτό σε δοχείο που κλείνει (αν έχουμε μεταλλικό κουτί, θα παγώσει ιδανικά) και το αφήνουμε για 10 ώρες περίπου στην κατάψυξη, να παγώσει καλά.

* Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Επίσης...

Παγωτό Κεράσι

Ένα από τα ωραιότερα παγωτά, που σκίζει τόσο σε χρώμα όσο και σε άρωμα.

Παγωτό Γιαούρτι με Κεράσι

Η ελαφριά ξινάδα του παγωμένου γιαουρτιού ταιριάζει περισσότερο από όλες τις γεύσεις παγωτού με τα φρούτα και κυρίως τα κόκκινα.

Περισσότερα από

Γλυκό

Παγωτό Γιαούρτι-Σοκολάτα με Φράουλες

Ένα υπέροχο, ελαφρύ και καθόλου λιγωτικό παγωτό. Και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Σορμπέ Πορτοκάλι με Campari

Φτιάχνεται όλο τον χρόνο. Δροσιστικό και ευωδιαστό, δεν τρώγεται μόνο σαν επιδόρπιο, αλλά ταιριάζει και πάνω σε μια πράσινη σαλάτα, ιδιαίτερα με σπανάκι.

Παγωτό σε Τούρτα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο παγωτό σε τούρτα.

Παγωτό Σοκολάτα Αφράτο με Cookies

Πώς θα φτιάξετε το πιο αφράτο παγωτό σοκολάτα με cookies.

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

To ώριμο καλοκαιρινό πεπόνι αποκτά την πιο εξωτική του εκδοχή με το πικάντικο και αρωματικό φρέσκο τζίντζερ.

Παγωτό Σάντουιτς με Μπισκότα

Η συνταγή για ένα υπέροχο παγωτό σάντουιτς με μπισκότα.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Πλούσιο Παγωτό Βανίλια

Πώς θα φτιάξετε το πιο πλούσιο παγωτό βανίλια.

Παγωτό με Μπεζέδες

Η συνταγή για το πιο νόστιμο παγωτό με μπεζέδες.