
Δες παρακάτω τρεις ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.
Πλούσιο Παγωτό Βανίλια
Υλικά
- 400 γρ. κρέμα σαντιγί
- 7 φλιτζάνια γάλα πλήρες
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 6 κρόκοι αυγών
- 2 κουταλάκια κορνφλάουρ
- 5 βανίλιες
Εκτέλεση
- Βράζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη. Όταν βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ με διαλυμένο το κορνφλάουρ.
- Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μετά ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μίγμα να ξαναβράσει και το ανακατεύουμε συνέχεια ώσπου να πήξει ελαφρώς.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τη βανίλια και το ανακατεύουμε ώσπου να κρυώσει.
- Το ρίχνουμε στο δοχείο και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες.
- Μετά το βγάζουμε το λιώνουμε ρίχνουμε τη σαντιγί και το ανακατεύουμε καλά.
- Αφού το ανακατέψουμε το βάζουμε στην κατάψυξη ώσπου να παγώσει.
Παγωτό Γιαούρτι-Σοκολάτα με Φράουλες
Υλικά
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά
- 1 σφηνάκι οποιοδήποτε λικέρ
- 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 300 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Τη θέλουμε χλιαρή.
- Με το μίξερ χειρός χτυπάμε την κρέμα, κρύα, από το ψυγείο, σε σφιχτή σαντιγί.
- Προσθέτουμε το λικέρ και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Ρίχνουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Με μια σπάτουλα πλέον και με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε στο μίγμα πρώτα το γιαούρτι και μετά τη λιωμένη σοκολάτα.
- Προσθέτουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε το μίγμα σε μεταλλικό μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 6-7 ώρες.
Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι
Υλικά
- 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή σακούλας
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά
- 180 γρ. μέλι
- 125 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C.
- Απλώνουμε τα καρύδια σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 10'. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει την υφή γιαουρτιού.
- Προσθέτουμε το μέλι και το γιαούρτι και υπομονετικά χτυπάμε για άλλα 10', μέχρι να γίνει το μίγμα αέρινο και αφράτο.
- Προσθέτουμε τα καρύδια και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα με σπάτουλα, με απαλές κινήσεις.
- Μεταφέρουμε το παγωτό σε δοχείο που κλείνει (αν έχουμε μεταλλικό κουτί, θα παγώσει ιδανικά) και το αφήνουμε για 10 ώρες περίπου στην κατάψυξη, να παγώσει καλά.