
Ό,τι πρέπει για την καλοκαιρινή ζέστη είναι μια γρανίτα και σου δείχνουμε τέσσερις πανεύκολους τρόπους να την απολαύσεις.
Γρανίτα Φράουλα
Υλικά
- 1 κιλό φράουλες
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε 1 1/2 φλιτζάνι νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι αυτή να διαλυθεί εντελώς.
- Περνάμε από το μπλέντερ τις φράουλες και τις ρίχνουμε στο μπολ με το ζαχαρόνερο.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια παγωτού και το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Όταν το σερβίρουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με σαντιγί και φρέσκες φράουλες.
Γρανίτα Ροδάκινο
Υλικά
- 3 φλιτζ. πολτό ροδάκινου
- 1⅔ φλιτζ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ. νερό
- ⅓ φλιτζ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 8' από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό, μέχρι να γίνουν σιρόπι.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά και το ανακατεύουμε με τον χυμό λεμονιού και τον πολτό του ροδάκινου, που θα τον φτιάξουμε πολτοποιώντας τα φρούτα στο μούλτι.
- Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλική φόρμα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
- Σε αυτές τις 3 ώρες το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός κάθε ½ ώρα, για να πετύχουμε την τέλεια υφή.
- Για να κρατήσει τη δροσιά της, βάλτε από πριν στο ψυγείο ή στην κατάψυξη τα ποτήρια στα οποία θα τη σερβίρετε.
Γρανίτα από Λεμόνι
Υλικά
- 3 λεμόνια
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 6 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 3 ποτήρια πάγο
Εκτέλεση
- Τρίβουμε το ξύσμα από το ένα λεμόνι και καθαρίζουμε και τα τρία, φροντίζοντας να αφαιρέσουμε όλο το άσπρο τους. Τα κόβουμε σε κυβάκια.
- Ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. νερό και διαλύουμε τη ζάχαρη.
- Βάζουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ τον πάγο, τα λεμόνια και το ξύσμα, το σιρόπι και τον δυόσμο και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Το καταναλώνουμε αμέσως, γιατί αν το αφήσουμε στην κατάψυξη χάνει την αφράτη υφή του.
Tip: Μπορούμε να κάνουμε τη γρανίτα και με μοσχολέμονα (λάιμ), ενώ λίγο πιπέρι αναδεικνύει καλύτερα το άρωμα του λεμονιού.
Γρανίτες με Μπανάνα, Κακάο και Φυστικοβούτυρο
Υλικά
- 5 ώριμες μπανάνες
- 50 γρ. κακάο
- 50 γρ. φυστικοβούτυρο
- μία φόρμα για γρανίτες
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις μπανάνες στην κατάψυξη.
- Μόλις παγώσουν τις χτυπάμε στο μπλέντερ.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μπολ και στο δεύτερο μπολ ρίχνουμε λίγο κακάο σε σκόνη και φυστικοβούτυρο.
- Γεμίζουμε με το μείγμα διαδοχικά τις θήκες μας και τις βάζουμε να παγώσουν.