
Δοκίμασε κι εσύ να φτιάξεις το δικό σου σορμπέ ακολουθώντας τις τέσσερις συνταγές που θα βρεις παρακάτω.
Σορμπέ κεράσι
Υλικά
- 500 γρ. φρέσκα κεράσια χωρίς το κουκούτσι (καθαρό βάρος)
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 140 ml νερό
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρολάκι και φέρνουμε σε βρασμό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το χτυπάμε μαζί με τα κεράσια στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πολτός.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει 45'.
- Βάζουμε τον πολτό στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες.
- Αφήνουμε το έτοιμο σορμπέ στην κατάψυξη τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.
Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ
Υλικά
- 1 πεπόνι (περίπου 1 κιλό)
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- χυμό από 1 λάιμ ή 1 λεμόνι
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 κομματάκι καθαρισμένο τζίντζερ (περίπου 4 εκ.)
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το πεπόνι από τη φλούδα και τα σπόρια, το κόβουμε σε καρεδάκια και το πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με το λεμόνι και τη ζάχαρη άχνη.
- Τρίβουμε το τζίντζερ στον ψιλό τρίφτη και το προσθέτουμε στο πεπόνι. Ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και το αφήνουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
- Χτυπάμε το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα.
- Βγάζουμε το σορμπέ από το ψυγείο, το μεταφέρουμε στο μπολ όπου χτυπήσαμε τη μαρέγκα και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βάζουμε πάλι στο μεταλλικό σκεύος το σορμπέ και το επιστρέφουμε στην κατάψυξη. Για δύο ακόμα φορές, ανά 1 ώρα, βγάζουμε το σορμπέ και το αφρατεύουμε με το μίξερ χειρός. Έτσι, θα αποκτήσει τέλεια, λεία υφή, χωρίς κρυσταλλάκια.
Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη
Υλικά
για 1,5 κιλό περίπου
- 1 κιλό φράουλες
- 250 ml χυμό ανανά
- 1 φλιτζάνι παγωμένο νερό
- 2 μπανάνες
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε τις μπανάνες και τις φράουλες και βάλτε τις στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό ανανά και το νερό. Πολτοποιήστε το μείγμα και αφήστε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Στη συνέχεια, αν έχετε παγωτομηχανή, παρασκευάστε το σορμπέ σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Διαφορετικά, βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη και ύστερα από 4-5 ώρες αδειάστε το στον κάδο του μίξερ, χτυπήστε για λίγα λεπτά για να σπάσουν οι κρύσταλλοι και ξαναβάλτε το στην κατάψυξη.
- Επαναλάβετε άλλη μία φορά έπειτα από 3-4 ώρες και ξαναβάλτε το σορμπέ στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε.
Τip
Προσθέστε λίγο μέλι ή γλυκόζη, για πιο αφράτη υφή.
Σορμπέ Μπανάνα - Σοκολάτα
Υλικά
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 400 γρ. μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
- 2 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις μπανάνες σε σακουλάκι και τις αφήνουμε για ½ ώρα στην κατάψυξη να παγώσουν.
- Στο μούλτι βάζουμε τις μπανάνες, το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα.
- Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μας. Τα μικρά κομματάκια μπανάνας που δεν θα διαλυθούν κάνουν ακόμα πιο νόστιμο το παγωτό.
- Βάζουμε το παγωτό σε μεταλλικό σκεύος και το αφήνουμε στην κατάψυξη από 8 έως 12 ώρες να παγώσει.
- Μπορούμε να σερβίρουμε το σορμπέ με τριμμένα φουντούκια ή αμύγδαλα, που του ταιριάζουν πολύ.
Tip
Με την ίδια συνταγή κάνουμε σορμπέ με κάθε φρούτο: βάζουμε την ίδια ποσότητα από φράουλες, ροδάκινο, πεπόνι, κατεψυγμένα φρούτα του δάσους ή κεράσι.