Follow us

Το όραμα του ούζου

Μια επίσκεψη στο χώρο που παράγεται το ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης και μια γοητευτική ξενάγηση δια στόματος του δημιουργού του.

Το όραμα του ούζου

Το Πλωμάρι φημίζεται για το ούζο του και σίγουρα παράγει πολλά και καλά. Έχει όμως την τύχη να έχει ένα ούζο που δίνει φτερά στο διάσημο αυτό τοπικό προϊόν και αυτό φαίνεται και στο σήμα στο πάνω μέρος της κεντρικής ετικέτας. Για όσους δεν το κατάλαβαν, αναφέρομαι στο Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτη, το οποίο χάρη στα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά είναι και ένα από τα ισχυρότερα brands της ελληνικής αγοράς και τα πιο ποιοτικά θα υπερθεματίσω. Με βάση όλα αυτά, αλλά κάθε άλλο παρά μόνο γι’αυτά αξίζει να το επισκεφθείτε. Όχι τόσο για να δείτε ένα διαυγές υγρό να βγαίνει από τους αποστακτήρες, ούτε για να κάνετε μια βόλτα ανάμεσα στις δεξαμενές, οι οποίες ούτως η αλλιώς στους περισσότερους δεν λένε και πολλά πράγματα.

Το όραμα του ούζου

Εκεί που παράγεται αυτό το γευστικό ούζο με ονοματεπώνυμο θα πάτε για το περιβάλλον (μια μικρή χοάνη βουνών με τις εγκαταστάσεις στη μικρή πεδιάδα που περικλείουν) και για τη «μαγική» παρουσίαση της ιστορίας του τρόπου παραγωγής και των χαρακτηριστικών του που του χάρισαν τη δυναμική που έχει.
Φυσικά θα σας ξεναγήσουν με τον καλύτερο τρόπο, θα λύσουν απορίες, θα δοκιμάσουν μαζί σας και θα συζητήσετε. Η μεγάλη όμως στιγμή της επίσκεψης είναι η ξενάγηση που θα σας κάνει ο…ίδιος ο Ισίδωρος Αρβανίτης στον κόσμο των ονείρων του και στο μεγάλο ταξίδι της ζωής που του χάρισε ένα εξαιρετικό απόσταγμα.

Κανονικά θα έπρεπε να σταματήσω εδώ για να λειτουργήσει η περιέργεια και τα βήματα σας να σας οδηγήσουν στο Πλωμάρι. Επειδή όμως είναι μακριά θα κάνω μια παραχώρηση και θα σας πω να μπείτε στο site www.ouzoplomari.gr και να το ψάξετε. Ανάμεσα σε πολλά άλλα ενδιαφέροντα θα βρείτε και το σωστό σημείο να κάνετε «κλικ» και να απολαύσετε μια ιστορία που μοιάζει με παραμύθι δια στόματος Ισιδώρου Αρβανίτη. Και κάτι τελευταίο: το ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης μπορεί να έδωσε εμπορικά φτερά στο Πλωμάρι, στην πραγματικότητα όμως το προαναφερόμενο σήμα συμβολίζει κάτι άλλο. Αλλά αυτό θα το πει ο κύριος Ισίδωρος.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.