Το δημοφιλές αυτό (κυρίως για τους Άγγλους) κοκτέιλ κατάγεται από την Ινδία. Στην Ευρώπη έγινε γνωστό στα μέσα του 17ου αιώνα από τους Άγγλους ναυτικούς, που ταξίδευαν από και προς την μακρινή αυτή χώρα και ενσωματώθηκε από την κοινωνία της εποχής. Αν και συχνά σερβίρεται ζεστό, λαμβάνοντας υπόψιν τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες που είναι προ των πυλών, προτείνουμε εδώ μια δροσιστική του εκδοχή.
Υλικά
300 ml Ρούμι
750 ml Prosecco, ή άλλο αφρώδες
200 ml σιρόπι ζάχαρης
50 ml μιλόξυδο
Φρέσκες φράουλες ή μούρα, ροδέλες πορτοκαλιού, πάγος
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ και σερβίρουμε σε ανοιχτό ποτήρι.
Ημ/νια δημοσίευσης: 15/05/20