Παγωμένο και αρωματικό, με τις νότες του πορτοκαλιού να κυριαρχούν στη μύτη και τη γλύκα από το cherry liquer και το κόκκινο βερμούτ να αγκαλιάζουν την αλκοολικότητα και να στρογγυλεύουν την καπνιστή αιχμή ενός premium σκοτσέζικου whiskey σαν το Johnnie Walker Gold Label Reserve, το Blood and Sand είναι ένα pre-dinner cocktail απολύτως ταιριαστό με αυτά τα προ-καλοκαιρινά, μετα-ανοιξιάτικα γούστα του καιρού.
Υλικά
30 ml JW Gold Label Reserve (ή άλλο σκοτσέζικο ουίσκι)
30 ml cherry liquer
30 ml κόκκινο βερμούτ
30 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα ποτήρι τύπου Coupette ή Martini στην κατάψυξη. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ με άφθονο πάγο και ανακινούμε έντονα για μερικά δευτερόλεπτα, ώστε να νιώσουμε το εξωτερικό του σέικερ να παγώνει. Σουρώνουμε στο παγωμένο ποτήρι και γαρνίρουμε με φλούδα από το πορτοκάλι.
Ημ/νια δημοσίευσης: 05/06/20