Έχοντας γραφτεί στην ιστορία ως το κοκτέιλ του Ernest Hemingway, γνωστού στην Αβάνα ως Papa, το διπλό αυτό daquiry γεννήθηκε στη θρυλική «Floridita» της Κούβας όταν ο πληθωρικός νομπελίστας δημοσιογράφος και συγγραφέας των 50s δοκίμασε το διάσημο frozen daiquiri του Constantino Ribalaigua και είπε: «Ωραίο είναι αλλά θα το προτιμούσα χωρίς ζάχαρη και με διπλάσιο ρούμι». Αυτό ήταν αρκετό για να δημιουργηθεί το «Hemingway daiquiri», που χρόνια αργότερα εμπλουτίστηκε με μαρασκίνο και grapefruit για να αποκτήσει την πιο στρογγυλεμένη, σαγηνευτική του γεύση.
Υλικά
100ml λευκό ρούμι
30ml φρεσκοστημένος χυμός από ροζ grapefruit
20ml λικέρ μαρασκίνο
30ml φρεσκοστημένο lime
30ml σιρόπι ζάχαρης
Ποτήρι bubble, coupette ή martini
Γαρνιτούρα: φέτα grapefruit
Εκτέλεση
Για το σιρόπι ζάχαρης, χτυπάμε ίση ποσότητα νερού και ζάχαρης στο μπλέντερ για 3 με 4 λεπτά, ή τα τοποθετούμε σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε σέικερ με μπόλικο πάγο και αναδεύουμε καλά μέχρι να παγώσει το εξωτερικό του σέικερ. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι bubble, coupette ή martini και γαρνίρουμε με μία φέτα grapefruit.
Ημ/νια δημοσίευσης: 12/06/20