Μυρωδάτο και φρουτένιο, το κοκτέιλ του Γιάννη Κουτσουράδη από το βραβευμένο μπαρ «Amigos» φέρνει στο ποτήρι τα αρώματα της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Χιου, σε μια άκρως καλοκαιρινή, ντελικάτη εκδοχή.
Υλικά
50ml λικέρ Μαστίχα Χίου «Ψυχής»
20ml φρέσκο χυμό lime
15ml σιρόπι ζάχαρης (1:1)
3-4 φύλλα βασιλικού
40ml χυμό πράσινου μήλου (κατά προτίμηση σπιτικού)
Εκτέλεση
Για το σιρόπι ζάχαρης, χτυπάμε ίση ποσότητα νερού και ζάχαρης στο μπλέντερ για 3 με 4 λεπτά.
Για το χυμό μήλου τοποθετούμε σε blender 200ml φρέσκο χυμό λεμόνι, 150ml σιρόπι ζάχαρης και 3 με 4 πράσινα μήλα με την φλούδα τους, τα οποία κόβουμε φορώντας γάντια ώστε να μην μαυρίσουν. Αφού χτυπήσουμε, σουρώνουμε τον χυμό με ένα τούλι.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα στο shaker, χτυπάμε καλά και διπλοσουρώνουμε στο ποτήρι με πάγο και μια κορυφή φρέσκου βασιλικού η δυόσμου.