Παραλλαγή του κλασικού κοκτέιλ κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των τάσεων του φετινού καλοκαιριού, το δροσερό και εξωτικό Summer 2020 Daiquiri έρχεται με την υπογραφή της ταλαντούχου bartender Μυρσίνης Σπανέλη, με την ιδιαίτερη προσθήκη του Mezcal και των ελαίων από ανανά να δίνει ένα απολαυστικό twist στη δοκιμασμένη κουβανέζικη γεύση.
Υλικά
50ml ελαφρύ ρούμι
10ml Mezcal espadin
25ml έλαια ανανά
25ml φρέσκο χυμό λάιμ
Εκτέλεση
Για τα έλαια ανανά, κόψτε λεπτές φέτες ανανά και τοποθετήστε τις ανά στρώση με ζάχαρη καρύδας σε ένα μεγάλο βάζο. Αφήστε τη ζάχαρη να απορροφήσει όλα τα αιθέρια έλαια και τους χυμούς του ανανά. Σε δύο μέρες θα είναι έτοιμο. Διατηρείται στο ψυγείο για ένα μήνα.
Για το cocktail: Τοποθετούμε τα υλικά σε ένα ποτήρι ανάμειξης και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μια φέτα ανανά.