Υλικά
½ κιλό σύγκλινο
½ κιλό άγρια χόρτα (ενδεικτικά: άγρια μάραθα, γαλατσίδες, άγρια πράσα, μυρώνια, καυκαλήθρες, λάπαθα)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Χυμός λεμονιού
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο με τα μπαχαρικά και το αλάτι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σύγκλινο κομμένο σε μπουκίτσες μέχρι να ροδίσει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα άγρια χόρτα μαζί με λίγο νερό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Σβήνουμε τη φωτιά, περιχύνουμε το φαγητό με τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού και το σκεπάζουμε.
Το αφήνουμε έτσι και σερβίρουμε μετά από 5-10’.