Follow us

Πρασοσέλινο με σταφίδες και ρόδι (του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη)

Πρασοσέλινο με σταφίδες και ρόδι

Υλικά

8 πράσα μέτρια σε πάχος
1 ξερό κρεμμύδι
250 γρ ρύζι καρολίνα
200 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
100 ml λευκό κρασί
Χυμός και ξύσμα από μισό λεμόνι
1 δαφνόφυλλο
Τα σπόρια από ένα ρόδι
50 γρ μαύρες σταφίδες
Λίγα μυρώνια
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

Καθαρίζουμε και πλένουμε σχολαστικά τα πράσα. Αφαιρούμε τα σκληρά πράσινα φύλλα και τα βράζουμε σε 1 λίτρο νερό με το δαφνόφυλλο για να πάρουμε τον ζωμό τους. Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες πάχους ενός εκατοστού. Θερμαίνουμε σε κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο. Σωτάρουμε ψιλοκομμένο το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια τα πράσα. Σβήνουμε με το κρασί. Αναδεύουμε απαλά για να μην διαλυθούν τα πράσα. Σε ένα άλλο σκεύος περνάμε το ρύζι από το υπόλοιπο ελαιόλαδο για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά και ενώνουμε σε 1 σκεύος. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον ζωμό από τα φύλλα του πράσου. Λίγο πριν να είναι έτοιμο το πρασόρυζο προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα, τις σταφίδες και στο τέλος το ρόδι. Γαρνίρουμε με λίγα φυλλαράκια από μυρώνι και λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Επίσης...

Περισσότερα από

Η φασολάδα αλλιώς

Δοκιμάστε τρεις συνταγές για φασολάδα που έχουν κάτι το διαφορετικό.

3 συνταγές για κορυφαία λαζάνια

Δείτε εντός τρεις προτάσεις με το αγαπημένο ζυμαρικό.

Τρεις συνδυασμοί που θα απογειώσουν το σαγανάκι σου

Είναι λαχταριστό το τυρί σαγανάκι που λιώνει στο στόμα κι εμείς σου έχουμε τρεις τρόπους για να το εξελίξεις.

3 συνταγές για τέλειες γλυκές κρέπες

Η γαλλική ζύμη που τυλίγει με υπέροχο τρόπο τα υλικά εντός της σε τρεις νέες "περιπέτειες".

3 ομελέτες για το brunch σου

Σου προτείνουμε τρεις συνταγές που θα απογειώσουν την ομελέτα σου.

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σύγκλινο με τσιγαριαστά χόρτα

Αλλαντικά Κασσάκη: Η νοστιμιά της Κρήτης σε μια μπουκιά.

Παραδοσιακό Καπρικό στον ξυλόφουρνο

Η boutique αλλαντοποιία της οικογένειας Κασσάκη δημιουργεί χειροποίητα προϊόντα κρέατος από το 1999, με αυθεντικές συνταγές.