
Υλικά
8 πράσα μέτρια σε πάχος
1 ξερό κρεμμύδι
250 γρ ρύζι καρολίνα
200 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
100 ml λευκό κρασί
Χυμός και ξύσμα από μισό λεμόνι
1 δαφνόφυλλο
Τα σπόρια από ένα ρόδι
50 γρ μαύρες σταφίδες
Λίγα μυρώνια
Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
Καθαρίζουμε και πλένουμε σχολαστικά τα πράσα. Αφαιρούμε τα σκληρά πράσινα φύλλα και τα βράζουμε σε 1 λίτρο νερό με το δαφνόφυλλο για να πάρουμε τον ζωμό τους. Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες πάχους ενός εκατοστού. Θερμαίνουμε σε κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο. Σωτάρουμε ψιλοκομμένο το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια τα πράσα. Σβήνουμε με το κρασί. Αναδεύουμε απαλά για να μην διαλυθούν τα πράσα. Σε ένα άλλο σκεύος περνάμε το ρύζι από το υπόλοιπο ελαιόλαδο για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά και ενώνουμε σε 1 σκεύος. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον ζωμό από τα φύλλα του πράσου. Λίγο πριν να είναι έτοιμο το πρασόρυζο προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα, τις σταφίδες και στο τέλος το ρόδι. Γαρνίρουμε με λίγα φυλλαράκια από μυρώνι και λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο