Υλικά
1½ πακέτο μπισκότα (όποια σας αρέσουν)
5 κ.σ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
500 γρ. φράουλες
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. γάλα φρέσκο
2 βανίλιες
4 κρόκους αυγών
2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 φλιτζ. καρύδα τριμμένη
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο. Τα στρώνουμε σε στρογγυλή φόρμα του κέικ χωρίς τρύπα, πατώντας ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 10' στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις κόβουμε στα 2 ή στα 4 και τις βάζουμε σε μπολ με το ½ φλιτζ. ζάχαρη. Τις αφήνουμε γύρω στη 1 ώρα.
Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τις βανίλιες σε αντικολλητικό κατσαρολάκι.
Χτυπάμε σε μεταλλικό μπολ τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε μετά κουταλιά κουταλιά το γάλα, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, το δένουμε.
Χτυπάμε την κρέμα (κρύα, από το ψυγείο) σε σφιχτή σαντιγί και την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο μείγμα των αβγών.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ, για να κρυώσει πιο γρήγορα. Αφού κρυώσει, προσθέτουμε τις φράουλες (χωρίς το ζουμί τους!) και την καρύδα (αν δεν μας αρέσει, την παραλείπουμε) και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην μπισκοτένια βάση και το παγώνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες περίπου.
Στολίζουμε με τριμμένη καρύδα και φρέσκες φράουλες.
Tip
Όταν φτιάχνουμε κρέμες με αυγό, η θερμοκρασία μας καλύτερα να είναι από το μέτριο προς το χαμηλό, για να ελέγχουμε καλύτερα το αποτέλεσμα και να μην ψηθεί το αυγό.