Follow us

Τούρτα Παγωτό με Φράουλες και Καρύδα

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΡΥΔΑ

Υλικά

1½ πακέτο μπισκότα (όποια σας αρέσουν)

5 κ.σ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο

500 γρ. φράουλες

1 φλιτζ. ζάχαρη

1 φλιτζ. γάλα φρέσκο

2 βανίλιες

4 κρόκους αυγών

2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

1 φλιτζ. καρύδα τριμμένη

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο. Τα στρώνουμε σε στρογγυλή φόρμα του κέικ χωρίς τρύπα, πατώντας ομοιόμορφα.

Ψήνουμε για 10' στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις κόβουμε στα 2 ή στα 4 και τις βάζουμε σε μπολ με το ½ φλιτζ. ζάχαρη. Τις αφήνουμε γύρω στη 1 ώρα.

Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τις βανίλιες σε αντικολλητικό κατσαρολάκι.

Χτυπάμε σε μεταλλικό μπολ τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε μετά κουταλιά κουταλιά το γάλα, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, το δένουμε.

Χτυπάμε την κρέμα (κρύα, από το ψυγείο) σε σφιχτή σαντιγί και την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο μείγμα των αβγών.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ, για να κρυώσει πιο γρήγορα. Αφού κρυώσει, προσθέτουμε τις φράουλες (χωρίς το ζουμί τους!) και την καρύδα (αν δεν μας αρέσει, την παραλείπουμε) και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην μπισκοτένια βάση και το παγώνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες περίπου.

Στολίζουμε με τριμμένη καρύδα και φρέσκες φράουλες.

Tip

Όταν φτιάχνουμε κρέμες με αυγό, η θερμοκρασία μας καλύτερα να είναι από το μέτριο προς το χαμηλό, για να ελέγχουμε καλύτερα το αποτέλεσμα και να μην ψηθεί το αυγό.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr.

Επίσης...

Εσύ το ξέρεις το semifreddo;

Ιταλική συνταγή, "μισοπαγωμένη", κάτι ανάμεσα σε παγωτό και πλούσια κρέμα: αυτό είναι το semifreddo κι εμείς σου δίνουμε προτάσεις για να το φτιάξεις εύκολα στο σπίτι.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Περισσότερα από

Απόλαυση στο κουτάλι: 4 σπιτικές συνταγές για παγωτό (και vegan!)

Το παγωτό είναι η απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση - κι όταν το φτιάχνεις στο σπίτι, γίνεται ακόμα πιο γευστικό και υγιεινό.

Παγωτό Κεράσι

Ένα από τα ωραιότερα παγωτά, που σκίζει τόσο σε χρώμα όσο και σε άρωμα.

Παγωτό Γιαούρτι με Κεράσι

Η ελαφριά ξινάδα του παγωμένου γιαουρτιού ταιριάζει περισσότερο από όλες τις γεύσεις παγωτού με τα φρούτα και κυρίως τα κόκκινα.

Παγωτό Γιαούρτι-Σοκολάτα με Φράουλες

Ένα υπέροχο, ελαφρύ και καθόλου λιγωτικό παγωτό. Και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Σορμπέ Πορτοκάλι με Campari

Φτιάχνεται όλο τον χρόνο. Δροσιστικό και ευωδιαστό, δεν τρώγεται μόνο σαν επιδόρπιο, αλλά ταιριάζει και πάνω σε μια πράσινη σαλάτα, ιδιαίτερα με σπανάκι.

Παγωτό σε Τούρτα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο παγωτό σε τούρτα.

Παγωτό Σοκολάτα Αφράτο με Cookies

Πώς θα φτιάξετε το πιο αφράτο παγωτό σοκολάτα με cookies.

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

To ώριμο καλοκαιρινό πεπόνι αποκτά την πιο εξωτική του εκδοχή με το πικάντικο και αρωματικό φρέσκο τζίντζερ.

Παγωτό Σάντουιτς με Μπισκότα

Η συνταγή για ένα υπέροχο παγωτό σάντουιτς με μπισκότα.