Υλικά
12 φύλλα κρούστας
500 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά κυβάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
100 γρ. ανθότυρο σε κομματάκια
100 γρ. μανούρι ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια με τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, τον δυόσμο και τη ρίγανη, αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και απλώνουμε στον πάτο πατσαβουριαστά 3 φύλλα. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει η κάτω τους πλευρά.
Με μια φαρδιά σπάτουλα γυρίζουμε το φύλλο από την άλλη μεριά. Απλώνουμε τη μισή γέμιση και σκεπάζουμε πατσαβουριαστά με άλλα 3 φύλλα. Με τη σπάτουλα σπρώχνουμε γύρω γύρω τα φύλλα προς τα κάτω, ώστε να καλυφθεί το γείσο και να κλείσει η γέμιση μέσα σε αυτά. Λαδώνουμε την επιφάνεια.
Ελέγχουμε ανασηκώνοντας ελαφρά να δούμε αν ρόδισε το φύλλο στον πάτο. Με τη βοήθεια ενός πιάτου, όπως στην ομελέτα, γυρίζουμε την πίτα και ψήνουμε και την κάτω πλευρά της.
Συνεχίζουμε φτιάχνοντας πιτούλες μέχρι να τελειώσουν η γέμιση και τα φύλλα.
Tip
Τις κάνουμε και με χωριάτικο φύλλο. Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα, βάζουμε τη μισή ποσότητα λευκό τυρί και την υπόλοιπη τριμμένο κεφαλοτύρι ή οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί.