Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας
ελαιόλαδο
1 αυγό χτυπημένο
Για τη γέμιση
1½ κιλό φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
50 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
1 σφηνάκι μπράντι
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 ασπράδια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε σε μικρότερα κομμάτια τα μανιτάρια.
Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο και ύστερα από 3'-4' ρίξτε τα μανιτάρια. Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και σβήστε με το μπράντι.
Πασπαλίστε με το αλεύρι, αλατοπιπερώστε και κατεβάστε τα από τη φωτιά.
Αφήστε τα να κρυώσουν και ανακατέψτε με τα ασπράδια (ελαφρά χτυπημένα), την παρμεζάνα, τη γραβιέρα, το θυμάρι και τον μαϊντανό.
Ανοίξτε τα μισά φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας, αλείψτε τα με ελαιόλαδο και βάλτε το ένα επάνω στο άλλο.
Απλώστε τη μισή ποσότητα από τη γέμιση κατά μήκος της μικρότερης πλευράς, διπλώστε τις δύο άκρες προς τα μέσα και τυλίξτε σε ρολό.
Αλείψτε τις άκρες των φύλλων με το χτυπημένο αυγό.
Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.
Αλείψτε τα στρούντελ με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό και βάλτε τα στο ταψί. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45'.
Tip
Ψήστε τα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, κατά προτίμηση με συνδυασμό αέρα και κάτω αντίστασης.