Υλικά
2 στήθη από κοτόπουλο σε μεγάλα κυβάκια
3-4 μπέιμπι κολοκυθάκια κομμέμα εγκάρσια στη μέση
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 μέτρια πατάτα σε κυβάκια
5-6 φρέσκα μανιτάρια κομμένα στη μέση
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.γλ. τριμμένο μαραθόσπορο ή κόλιανδρο σε σκόνη
1 φλιτζ. αράπικο φιστίκι αλατισμένο, τριμμένο στο μούλτι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνιζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το σκόρδο, την πατάτα, τα μανιτάρια και τον μαραθόσπορο ή το κόλιανδρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα φέρνοντας 2-3 βόλτες.
Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Χτυπάμε στο μούλτι τα φιστίκια με 1 φλιτζ. νερό και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για άλλα 2'-3'.
Tip
Στα λαχανικά αυτοσχεδιάζουμε ανάλογα με ό,τι έχουμε. Όλα ταιριάζουν, αρκεί να είναι σκληρά, όπως το καρότο, και να τα κόψουμε ψιλά, για να μαγειρευτούν πιο γρήγορα.