Υλικά
Υλικά (για 4-6 άτομα)
12 φιλέτα φρέσκιας ρέγγας (ή σαρδέλας ή σκουμπριού)
250 γρ. φασόλια μέτρια
1 κρεμμύδι ξερό, άσπρο, ψιλοκομμένο
1 καρότο μέτριο, ψιλοκομμένο
1 ντομάτα μέτρια, ψιλοκομμένη
4 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
1 καυτερή μικρή πιπεριά
1 κονσέρβα γάλα καρύδας (για μαγείρεμα)
Χυμός από 2 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
Αυγά ρέγγας
Κουμ κουάτ
200 γρ. κουμ κουάτ
200ml νερό
30 γρ. ζάχαρη
Παρασκευή
Σε μέτρια κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια (που τα έχουμε αποβραδίς στο νερό), το κρεμμύδι, το καρότο, την ντομάτα, το σέλερι και τη μικρή πιπεριά, για 45-50 λεπτά.
Αφού μαλακώσουν τα φασόλια, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περνάμε από το μπλέντερ τα μισά φασόλια με λίγο από το ζωμό τους, μέχρι να γίνουν ένας ελαφρά πηχτός πουρές.
Σε μια άλλη μικρότερη κατσαρόλα, βράζουμε για 5 λεπτά ίση ποσότητα από το γάλα καρύδας με τον υπόλοιπο ζωμό των φασολιών.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το λεμόνι.
Σε δυνατό γκριλ ή αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε τα φιλετάκια των ψαριών μας για 2 λεπτά από την πλευρά που υπάρχει το δέρμα τους.
Κουμ κουάτ
Κόβουμε τα κουμ κουάτ στη μέση, αφαιρούμε τα σποράκια και τα βράζουμε με το νερό και τη ζάχαρη για 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Καλλιτεχνία και απίστευτα πετυχημένη γαστρονομική ακροβασία.
Σπεσιαλιτέ για την οποία βγάζουμε το καπέλο στον Μανώλη Ασλάνογλου.