Follow us

Dry-aged rib-eye στο τηγάνι

 Dry-aged rib-eye στο τηγάνι

Υλικά

Υλικά (για 2-4 άτομα)

1 rib-eye 1-1.250 γρ. με το κόκαλο (πρώτης ποιότητας, καλοσιτεμένο)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 κ.σ. βούτυρο

Θυμάρι φρέσκο

3 σκ. σκόρδο

1-2 εσαλότ

Αλάτι χοντρό

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Βάζουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά ένα σιδερένιο τηγάνι και εν τω μεταξύ αλατοπιπερώνουμε το κρέας.

Το κρέας στο καυτό τηγάνι να πάρει χρώμα τσιτσιρίζοντας (μη διανοηθείτε και το πειράξετε!).

Μετά από 2 λεπτά το κρέας θα ξεκολλάει εύκολα, οπότε το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά ώστε να πάρει χρυσό χρώμα.

Σηκώνουμε το rib-eye και πιάνοντάς το από το κόκαλο βάζουμε την απέναντι στενή πλευρά του με το λίπος κόντρα στο τηγάνι για 30 δευτερόλεπτα, να πάρει χρώμα.

Έπειτα κάνουμε το ίδιο με την άλλη πλευρά.

Βάζουμε σε ένα ταψί το κρέας μέσα στο φούρνο και το αφήνουμε ανέγγιχτο για 8 λεπτά.

Βάζουμε ξανά το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε βούτυρο, θυμάρι, σκόρδο και εσαλότ.

Μόλις το βούτυρο λιώσει, παίρνουμε με πολύ μεγάλο κουτάλι το περιεχόμενο του τηγανιού και περιχύνουμε διαρκώς το κρέας.

Μετά από 2 λεπτά συνεχούς περιχύματος, το κρέας θα πρέπει να είναι μαλακό και ελάχιστα ψημένο (bleu).

Αν το θέλουμε σενιάν, το περιχύνουμε με το λιωμένο ζεστό βούτυρο 1-2 λεπτά ακόμη και μετά το αφήνουμε να ξεκουραστεί, απείραχτο για 10 λεπτά.

Το βάζουμε τότε σε επιφάνεια κοπής, αφαιρούμε πρώτα το κόκαλο και κατόπιν το κόβουμε κόντρα σε φέτες 1-1,5 εκατ.

Ζεσταίνουμε τη σάλτσα που έχει περισσέψει στο τηγάνι και το ταψί, περιχύνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.