
Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
12 γαρίδες Νο 2
2 λεμόνια (χυμός)
100 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. αλεύρι Φαρινάπ
2 αβγά
330 ml μπίρα
40 γρ. χαβιάρι (προαιρετικώς)
1 κ.σ. πιπέρι ροζ
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
50 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Καρπάτσιο
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις κόβουμε στα δύο.
Τις τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο κομμάτια μεμβράνης κουζίνας και τις χτυπάμε με γουδοχέρι, μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς.
Αφαιρούμε το επάνω κομμάτι της μεμβράνης και με τη βοήθεια του άλλου τοποθετούμε τις πολτοποιημένες γαρίδες μέσα στα πιάτα.
Κάνουμε λαδολέμονο με το ένα λεμόνι και το χτυπάμε με αλάτι και πιπέρι Κρέμα λεμονιού: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το χυμό του άλλου λεμονιού, το άνηθο, αλάτι, πιπέρι.
Γαρνιτούρα
Φτιάχνουμε blinies, χρησιμοποιώντας το αλεύρι χτυπημένο με τους δύο κρόκους αβγών, την μπίρα, αλάτι, πιπέρι Χτυπάμε τα δύο ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο πιο πάνω μίγμα.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και φτιάχνουμε μικρές στρογγυλές κρέπες.
Παρουσίαση
Αλείφουμε τις γαρίδες με το λαδολέμονο και στη μία άκρη του πιάτου βάζουμε τα blinis με την κρέμα λεμονιού, το χαβιάρι και το ροζ πιπέρι.