Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
330 γρ. καλαμαράκια, κομμένα σε δαχτυλίδια
330 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους, αποφλοιωμένες, χωρίς το εντεράκι
1/2 κιλό μαύρα φετουτσίνι
4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο (χωρίς φύτρο), ψιλοκομμένες
1-2 πιπεριές καυτερές, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
150 γρ. λευκό ξηρό κρασί
1 ματσάκι πλατύφυλλος μαϊντανός (ψιλοκόβουμε τον μισό, γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο)
400 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες
Παρασκευή
Καίμε το ελαιόλαδο σε ένα βαρύ τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο ώσπου να ροδίσει.
Στο μεταξύ, σε μια μεγάλη χύτρα βράζουμε τα φετουτσίνι al dente σε αλατισμένο νερό.
Ρίχνουμε το καλαμαράκι και τις γαρίδες μαζί με το σκόρδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και το μαϊντανό και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε, σουρώνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με μπουκετάκια μαϊντανού και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Ιδού πώς μια κλασική ιταλική μακαρονάδα παίρνει δραματική όψη, κοντράροντας το κόκκινο πάνω στα μαύρα φετουτσίνι.