Υλικά
Υλικά (για 8 άτομα)
1 κομμάτι χοιρινό (2,5 – 3 κιλά)
1 λίτρο χυμός ανανά
1 ώριμος ανανάς
5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Χυμός από 1 λάιμ
4 κ.γλ. κορίανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος (ή 6 κ.γλ. φρέσκια, ψιλοκομμένη μέντα)
1 πράσινο τσίλι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Παρασκευή
Τοποθετήστε το χοιρινό σε ένα μικρό ταψί, στο φούρνο, ρίξτε το χυμό ανανά και συμπληρώστε κρύο νερό, μέχρι το κρέας να σκεπαστεί εντελώς.
Μαγειρέψτε το περίπου 50 λεπτά για κάθε κιλό κρέατος και αφήστε το να σιγοκρυώσει μέσα στο υγρό του βρασμού.
Σερβίρετέ το από το σκεύος, ώστε να παραμείνει στα υγρά του και να μην ξεραθεί.
Για να φτιάξετε τη γαρνιτούρα, κόψτε τον ανανά σε λεπτά κομμάτια και ανακατέψτε τον με τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, το χυμό λάιμ, τα μπαχαρικά και το τσίλι.
Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι.
Οι φωτογραφίες και οι συνταγές της Nigella Lawson (φωτογράφος n Petrina Tinslay) είναι από το βιβλίο της «Forever Summer» εκδόσεις Chatto & Windus, London.