Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
1/2 κιλό φιλέτο τόνου (χωρίς κόκαλα)
1 φλιτζ. νερό καρύδας
1/2 φλιτζ. φρεσκοστυμμένος χυμός λάιμ
4 σκ. σκόρδο, καθαρισμένες
1/4 φλιτζ. ηλιέλαιο
1/2 κιλό «κορδέλες» καλαμαριού (βλ. συνταγή Παέλια ceviche)
Γαρνιτούρα
6 κόκκινα, μικρά ταϊλανδέζικα τσίλι ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. τσάιβς ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ. φρέσκο κόλιαντρο χοντροκομμένο
1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
Παρασκευή
Βάζουμε τον τόνο σε λαδόχαρτο, τον σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τον βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα τουλάχιστον, μέχρι να σκληρύνει καλά, αλλά να μην καταψυχθεί.
Τότε, κόβουμε τον τόνο σε κύβους 7 χιλ.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το λάδι και το σκόρδο (χαμηλή φωτιά) , μέχρι να αρχίσουν να σιγοβράζουν.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Αφαιρούμε το σκόρδο και κρατάμε το λάδι με το άρωμά του.
Σε γυάλινο μπολ αναμιγνύουμε νερό καρύδας, χυμό λάιμ και λάδι προσθέτουμε τον τόνο και τα υλικά της γαρνιτούρας και ανακατεύουμε απαλά.
Προσθέτουμε τις «κορδέλες» στην κορυφή του ceviche, όταν σερβίρουμε.