Υλικά
Υλικά (για 8 άτομα)
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ. ζάχαρη
1 3/4 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
6 κ.σ. κορν φλάουερ
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. νερό
Παρασκευή
Ανακατεύουμε το ξύσμα πορτοκαλιού με την κουταλιά ζάχαρη και τα αφήνουμε να γίνουν ένα σώμα μέσα σε ένα κατσαρολάκι.
Διαλύουμε το κορν φλάουερ σε ένα φλιτζάνι νερό και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι.
Το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, ρίχνοντας σιγά σιγά το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να σχηματιστεί μια κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει η κρέμα εντελώς λεία.
Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ (διαμέτρου 17 εκ.
περίπου), αφού κρυώσει, και την βάζουμε στο ψυγείο.
Γαρνίρισμα
Κόβουμε σε λεπτά, μακρόστενα κομμάτια τη φλούδα του πορτοκαλιού (αρκούν οι φλούδες 2 πορτοκαλιών).
«Δένουμε» ένα σιροπάκι με 1 1/2 ποτήρι νερό και 8 κουταλιές ζάχαρη, 1 πρέζα κανέλα, 2 γαρίφαλα και 1 ποτηράκι Grand Marnier.
Ρίχνουμε μέσα τα μπαστουνάκια του πορτοκαλιού και τα αφήνουμε να βράσουν.
Αφού δέσει το σιρόπι, το απομακρύνουμε από τη φωτιά για να κρυώσει.
Σερβίρουμε το διάφανο «πελτέ», αφού τον περιχύνουμε με το σιρόπι του.