Υλικά
Υλικά
(για 4 άτομα)
1 κρόκος αβγού
2 κ.γ. νερό
1 κ. σ. αλεύρι
1 κ. σ. κορνφλάουρ
450 γρ. χοιρινό, χωρίς κόκαλο και πάχος, κομμένο σε μικρούς κύβους
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά, χωρίς σπόρους, κομμένη σε μικρά κομματάκια
1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
1/2 ανανά, κομμένο σε μικρές φέτες
1 ντομάτα σε φέτες
Για τη σάλτσα
3/4 ποτηριού νερό
3 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. σόγια
1 κ.σ. κορνφλάουρ
4 κ.σ. άσπρο ξίδι
4 κ. σ. ζάχαρη
1/2 πορτοκαλιού, κομμένο σε φέτες.
Παρασκευή
Σε ένα μπολ, βάζουμε τον κρόκο με το νερό.
Χτυπάμε το αλεύρι και το κορνφλάουρ, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το χοιρινό και το ανακατεύουμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε λάδι και το αφήνουμε να κάψει.
Προσθέτουμε το μίγμα με το κρέας και το στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε στο γουόκ ή σε ένα βαθύ τηγάνι δύο κουταλιές της σούπας λάδι, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Κατόπιν, την πιπεριά και το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Έπειτα, προσθέτουμε τη σάλτσα και τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν.
Μετά, προσθέτουμε τον ανανά και το κρέας.
Αφήνουμε 1 λεπτό ακόμη και σερβίρουμε.
Παρασκευή σάλτσας
Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσουν.
"Το μυστικό της γλυκόξινης σάλτσας; Το γλυκό να κοντράρει το ξινό, χωρίς η μία γεύση να σκεπάζει την άλλη" - Σιεν Κουο Σενγκ