Υλικά
Υλικά (για 2 άτομα)
250 γρ. φασόλια Borlotti βρασμένα
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 αυγό
10 γρ. φρέσκα αρωματικά βότανα, ψιλοκομμένα (μέντα, δεντρολίβανο)
Φρυγανιά τριμμένη
Μια πρέζα κάρι
Αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Βάζουμε τα φασόλια, το αυγό, τα βότανα, το κάρι, αλάτι και πιπέρι σε ένα μίξερ και τα πολτοποιούμε.
Παράλληλα βουτυρώνουμε δύο φορμάκια ατομικά (αυτά που χρησιμοποιούμε για την κρεμ καραμέλ) και μετά τα περνάμε με τριμμένη φρυγανιά.
Μοιράζουμε το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει στα δύο φορμάκια και τα ψήνουμε στο φούρνο, για περίπου 20 λεπτά, στους 160°C.
Μπορούμε να σερβίρουμε αυτό το πιάτο μαζί με μια απλή σαλάτα απο ρόκα και φλοίδες παρμεζάνας.
Daniele Chiantini: «Μου αρέσει πολύ να δουλεύω με όλα τα είδη φασολιών.
Είναι υπέροχα σε διάφορα είδη πιάτων, είναι υγιεινά και τόσο γευστικά! Κατάγομαι από την Τοσκάνη, όπου τα όσπρια αποτελούν στοιχείο της γαστρονομικής μας παράδοσης.
Χαρακτηριστικά σας αναφέρω τη σούπα ribollita.
Τα τελευταία χρόνια πρότεινα αρκετούς συνδυασμούς οσπρίων με θαλασσινά και όστρακα στο εστιατόριο μου La Cucina di Daniele στην Άνω Μερά της Μυκόνου, αλλά και στην ταβέρνα Aqua στη Μικρή Βενετία».