Υλικά
Υλικά (για 4-5 άτομα)
1 κιλό κρέας
125 ml ελαιόλαδο
125 ml λευκό ξηρό κρασί
750-1000 γρ. χόρτα
Λίγο μάραθο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό (ανάλογα με το τι χόρτα θα χρησιμοποιήσετε)
Αλάτι, πιπέρι
Χυμός 2 λεμονιών
1 κ.σ. αλεύρι
Παρασκευή
Πλένετε το κρέας, το σκουπίζετε και το βάζετε στην κατσαρόλα, μαζί με το ελαιόλαδο.
Μόλις πάρει χρώμα και «σφραγιστεί εξωτερικά», προσθέτετε το ελαιόλαδο και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει σε χαμηλή θερμοκρασία, για 50-55 λεπτά.
Ζεματάτε τα χόρτα σε αλατισμένο νερό και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα.
Τα αφήνετε για 5 λεπτά, και όταν ομογενοποιηθούν με το υπόλοιπο φαγητό, παίρνετε λίγο από το ζωμό του φαγητού και τον προσθέτετε στο χυμό του λεμονιού, όπου θα έχετε ήδη διαλύσει το αλεύρι.
Ρίχνετε ξανά αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα και του «δίνετε» μια ακόμα βράση.