Υλικά
Υλικά
1 κουταλάκι κύμινο σε κόκκους
1 κουταλάκι κόλιανδρο σε κόκκους
1 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι σε κόκκους
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
4 γαρίφαλα
6 κόκκοι μπαχάρι
11/2 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
Παρασκευή
Αλέστε σε ένα καθαρό μύλο του καφέ ή χτυπήστε στο γουδί όλα τα μπαχαρικά μαζί.
Φυλάξτε το μίγμα σε αεροστεγές δοχείο.
Γίνονται περίπου 2 1/2 κουταλιές της σούπας.
Είναι, ίσως, το πιο μυστηριώδες και πικάντικο από όλα τα χαρμάνια των μπαχαρικών.
Προέρχεται από το Μαρόκο και το όνομά του σημαίνει "το καλύτερο του μαγαζιού".
Η κλασική του συνταγή περιλαμβάνει 27 διαφορετικά μπαχαρικά, αρωματικά και αφροδισιακά.
Χρησιμοποιήστε το Ρας ελ Χανούτ, για να αρωματίσετε κυνήγι, αρνί, κρέας της κατσαρόλας, κουσκούς και σούπες από κρέας ή κοτόπουλο.