Follow us

Χαρμάνι μπαχαρικών «Ρας ελ Χανούτ»

Με φλογερό ταμπεραμέντο, αιώνες τώρα, ξελογιάζει όσους περνούν από τα μέρη της. Ξεδιπλώνοντας την όχι και τόσο οικεία, «καυτή» πλευρά της μεσογειακής κουζίνας, σας παρουσιάζουμε πέντε εκρηκτικά πιάτα, από το ακυκλοφόρητο στην Ελλάδα βιβλίο της Αγλαΐας Κρεμέζη «Mediterranean Hot».

Χαρμάνι μπαχαρικών «Ρας ελ Χανούτ»

Υλικά

Υλικά

1 κουταλάκι κύμινο σε κόκκους

1 κουταλάκι κόλιανδρο σε κόκκους

1 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι σε κόκκους

1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

4 γαρίφαλα

6 κόκκοι μπαχάρι

11/2 κουταλάκι τριμμένη κανέλα

Παρασκευή

Αλέστε σε ένα καθαρό μύλο του καφέ ή χτυπήστε στο γουδί όλα τα μπαχαρικά μαζί.

Φυλάξτε το μίγμα σε αεροστεγές δοχείο.

Γίνονται περίπου 2 1/2 κουταλιές της σούπας.

Είναι, ίσως, το πιο μυστηριώδες και πικάντικο από όλα τα χαρμάνια των μπαχαρικών.

Προέρχεται από το Μαρόκο και το όνομά του σημαίνει "το καλύτερο του μαγαζιού".

Η κλασική του συνταγή περιλαμβάνει 27 διαφορετικά μπαχαρικά, αρωματικά και αφροδισιακά.

Χρησιμοποιήστε το Ρας ελ Χανούτ, για να αρωματίσετε κυνήγι, αρνί, κρέας της κατσαρόλας, κουσκούς και σούπες από κρέας ή κοτόπουλο.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.