Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ. σαλιγκάρια μεγάλου μεγέθους
Αλάτι χοντρό, θαλασσινό
300 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
3-4 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κ.σ. δεντρολίβανο ξερό
Παρασκευή
Ζεματάτε τα σαλιγκάρια για 10-15 λεπτά και τα στραγγίζετε καλά.
Αλατίζετε τον πάτο ενός μαντεμένιου τηγανιού και τοποθετείτε τα σαλιγκάρια «μπούμπουρα», με το άνοιγμα, δηλαδή, προς τα κάτω.
Μόλις σταματήσουν να τσιτσιρίζουν, προσθέτετε το ελαιόλαδο και τα αφήνετε να τηγανιστούν για μερικά λεπτά.
Τα «σβήνετε» με το ξίδι και προσθέτετε το δεντρολίβανο.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.
Τα σαλιγκάρια τηγανητά με δεντρολίβανο είναι το αγαπημένο φαγητό των Κρητικών.
Αυτή η τόσο απλή εκδοχή τους θα σας κερδίσει με τη μεστή της γεύση.