Υλικά
Υλικά (για 2 άτομα)
200 γρ. φιλέτο σολομού
1 ματσάκι ciboulette (σχοινόπρασο)
Λίγα φυλλαράκια φινόκιο
2 φυλλαράκια βασιλικό
50 γρ. ελαιόλαδο
1 αβοκάντο, καθαρισμένο, ώριμο
1 βρασμένο αυγό
Χυμός από ένα λεμόνι
Κονκασέ από 2 ντομάτες (ή καρδιά της ντομάτας, χωρίς τους σπόρους, κομμένη σε μικρά κυβάκια)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Παρασκευή
Κόβουμε το σολομό, το φινόκιο, το βασιλικό και το περισσότερο ciboulette σε μικρά κομματάκια, με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Προσθέτουμε κονκασέ μιας ντομάτας και το μισό χυμό λεμονιού, και τα αναμιγνύουμε όλα μαζί.
Κόβουμε το βραστό αυγό σε μικρούς κύβους και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο μίγμα, όπου προσθέτουμε και τη μισή ποσότητα λαδιού, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, μια ντομά¬τα κονκασέ, το υπόλοιπο ciboulette, το υπόλοιπο λάδι και λίγο αλατοπίπερο, και τα αναμιγνύουμε.
Για την παρουσίαση, τώρα, παίρνουμε ένα μεγάλο πιάτο και τοποθετούμε στη μέση μια στρογγυλή φόρμα (αν έχετε αν δεν έχετε θα υστε¬ρεί λίγο το πιάτο σε εμφάνιση, αλλά η λύση παραμένει έξοχη, οπότε μη στεναχωριέστε).
Γεμίζετε τη φόρμα με το μίγμα του σολομού και ξεφορμάρετε μέσα στο πιάτο.
Ύστερα, παίρνετε με ένα κουτάλι κουταλιές από το μίγμα του αβοκάντο και τοποθετείτε 4 κουταλιές ακτινωτά, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και ...
καλή σας όρεξη!