Υλικά
1 φλιτζ. ζεστό νερό Υλικά
2 κουταλιές ξίδι
1 κουταλιά αλάτι
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (μόνο το πράσινο μέρος)
Μισή πιπεριά γλυκιά, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι πάπρικα
1/2 κουταλ. σπασμένη καυτερή πιπεριά
1/2 κουταλ. τριμμένο κύμινο
1/2 κουταλ. ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πρώτα σε γουδί ή μπλέντερ τα ξερά υλικά και έπειτα τα αναμιγνύουμε καλά με τα υγρά.Παραλλαγή: Αντικαθιστούμε το νερό με κόκκινο κρασί και προσθέτουμε μισή μικρή ντομάτα και μισό κουταλάκι δεντρολίβανο.Οι πρωταγωνιστέςAsador: Γουρουνόπουλο, αρνάκι κλπ, δεμένα σε σιδερένιο «σταυρό».
Το κρέας σιγοψήνεται καρφωμένο στο έδαφος, πάνω από ζωηρή φωτιά.Asado: παρέλαση κοψιδιών από τη σχάρα, σε τρία διαφορετικά στάδια, με λουκάνικα, μεζεκλίκια και χοντρά κομμάτια.Asado de tira: το πιο αγαπημένο κομμάτι των Αργεντινών.
Λωρίδα από μοσχαρίσια παϊδάκια.Chimichurri & adobo criollo: οι δημοφιλέστερες σάλτσες και μαρινάδες.Chorizos, όπως ήδη αναφέραμε, είναι τα λουκάνικα.Adobos λένε τις μαρινάδες και alinos τις ωμές σάλτσες, οι οποίες προορίζονται κυρίως για τα ψητά.