
Υλικά
250 γρ. αλεύρι μαλακόΥλικά
1 πρέζα αλάτι
140 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, κομμένο σε κομματάκια
125 γρ. ζάχαρη (ή αν την προορίζετε για αλμυρή παρασκευή μόνο 1 κ. σ. ζάχαρη)
1 αβγό
Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και τα κομματάκια του βουτύρου και αναμειγνύετε τα υλικά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα κοκκώδη υφή, σαν χοντρή άμμος.
Σχηματίζετε ένα πηγαδάκι στο κέντρο και ρίχνετε τη ζάχαρη και το αβγό.
Την αφήνετε να σταθεί περίπου 40 λεπτά στο ψυγείο, αλευρώνετε τον πάγκο εργασίας και την ανοίγετε με τον πλάστη σε πάχος 3 χλ.
Την τρυπάτε σε διάφορα σημεία με το πιρούνι και την ψήνετε, καλυμμένη με λαδόκολλα, όπου πάνω της έχετε σκορπίσει ρεβίθια ή φασόλια για αν μη φουσκώσει.