Follow us

Καλαμάρι ραγκού με αρωματικά βότανα

Καλαμάρι  ραγκού με αρωματικά βότανα

Υλικά

Υλικά για 4 μερίδες

800 γρ. καλαμάρι σε κομμάτια KALLIMANIS

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κουτ. σούπας τοματοπελτέ

1/2 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί

1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο έστραγκον

1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα τσαίβς ( ή φρέσκα κρεμμυδάκια )

1 κλωναράκι δενδρολίβανο

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπαγώνετε το καλαμάρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας .

Το καθαρίζετε, το πλένετε και το στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.



Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3.

Διαλύετε το τοματοπελτέ με το κρασί , τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και όταν πάρουν βράση προσθέτετε τα υπόλοιπα βότανα το αλάτι και το πιπέρι.



Σιγοβράζετε την σάλτσα για 5 και προσθέτετε το καλαμάρι.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 6 μόνο γιατί αλλιώς το καλαμάρι θα σκληρύνει .

Σερβίρετε τα καλαμάρι με πιλάφι, ή τηγανιτές πατάτες ή ότι ζυμαρικό σας αρέσει και το συνοδεύετε με σαλάτα ή βραστά λαχανικά.



Σημείωση: Μπορείτε να σερβίρετε τα καλαμάρια κρύα για μεζέ σε ούζο ή κρασί.



Νηστίσιμο γεύμα:
Μπορείτε να παραλείψετε το τυρί και να προσθέσετε ελιές και κάπαρη στην σάλτσα .


Επίσης μπορείτε να διαλέξετε τα ζυμαρικά που σας αρέσουν όπως και συνοδευτικά σαν τις τηγανιτές πατάτες και το ρύζι.

Χρόνος προετοιμασίας: 8
Χρόνος μαγειρέματος: 15


Το κρασί που θα το "στολίσει"

Τοματοπελτές, κόκκινο κρασί, κρεμμύδι σοταρισμένο κ.λ.π.

δίνουν τον γευστικό όγκο και την ένταση που επιτρέπει στο καλαμάρι να "συνάψει σχέσεις" με ένα κόκκινο κρασί.

Προσοχή όμως σχετικά ελαφρύ και όχι πολύ στυφό.

Τι θα λέγατε για ένα Αγιωργήτικο από το Κτήμα Παπαϊωάννου.

Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3. Διαλύετε το τοματοπελτέ με το κρασί , τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και όταν πάρουν βράση προσθέτετε τα υπόλοιπα βότανα το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζετε την σάλτσα για 5 και προσθέτετε το καλαμάρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 6 μόνο γιατί αλλιώς το καλαμάρι θα σκληρύνει . Σερβίρετε τα καλαμάρι με πιλάφι, ή τηγανιτές πατάτες ή ότι ζυμαρικό σας αρέσει και το συνοδεύετε με σαλάτα ή βραστά λαχανικά. Σημείωση: Μπορείτε να σερβίρετε τα καλαμάρια κρύα για μεζέ σε ούζο ή κρασί. Νηστίσιμο γεύμα:Μπορείτε να παραλείψετε το τυρί και να προσθέσετε ελιές και κάπαρη στην σάλτσα . Επίσης μπορείτε να διαλέξετε τα ζυμαρικά που σας αρέσουν όπως και συνοδευτικά σαν τις τηγανιτές πατάτες και το ρύζι. Χρόνος προετοιμασίας: 8Χρόνος μαγειρέματος: 15 Το κρασί που θα το "στολίσει" Τοματοπελτές, κόκκινο κρασί, κρεμμύδι σοταρισμένο κ.λ.π. δίνουν τον γευστικό όγκο και την ένταση που επιτρέπει στο καλαμάρι να "συνάψει σχέσεις" με ένα κόκκινο κρασί. Προσοχή όμως σχετικά ελαφρύ και όχι πολύ στυφό. Τι θα λέγατε για ένα Αγιωργήτικο από το Κτήμα Παπαϊωάννου.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.